EVRY

Bankomat og EVRY forlenger minibankavtale

Del

(Oslo, 18. juni 2018) Bankomat og EVRY har inngått en omfattende avtale om levering av systemer og tjenester for samtlige av Bankomats cirka 1800 minibanker i Sverige. Avtalen har en kontraktsverdi på cirka SEK 330 millioner over en periode på tre år. Den nye avtalen, som gjelder fra 1. april 2019, har opsjon på ytterligere to års forlengelse.

Björn Ivroth, CEO i EVRY
Björn Ivroth, CEO i EVRY

Den nye kontrakten er en forlengelse av dagens avtale, der EVRY står for hele verdikjeden tilknyttet til Bankomats minibanker. EVRY har vært Bankomats samarbeidspartner siden 2011, og håndterer alt fra programvare og drift til førstelinjesupport, teknisk vedlikehold, estimering av kontantmengde i hver enkelt minibank og bestilling av kontanter.

Bankomat er ledende på kontanthåndtering i Sverige og har cirka 1800 minibanker plassert på over 500 steder. Bankomat henter og leverer kontanter hos Sveriges Riksbank, og effektiviserer kontanthåndteringen i Sverige via sine depoter. Bankomat tilbyr i hovedsak kontantuttak fra sine automater, men også uttak og innskudd av utenlands valuta, bankutskrifter, overføringer og endring av PIN, avhengig av hvilke tjenester de ulike bankene ønsker å tilby kundene sine.

– Etterspørselen etter uttak og innskudd av kontanter er fortsatt stor i Sverige, til tross for at digitale betalingsløsninger øker i popularitet. Kontanter spiller fortsatt en viktig rolle i samfunnet, og vi etablerer stadig flere minibanker der man både kan ta ut og sette inn sedler. EVRY er en pålitelig samarbeidspartner for oss og leverer med høy kvalitet. Ved å samarbeide med EVRY kan vi tilby kostnadseffektive tjenester, samtidig som de tar ansvar for hele verdikjeden tilknyttet våre minibanker, noe som hjelper oss med å optimalisere vår kontanthåndtering, sier Nina Wenning, VD i Bankomat.

– Bankomats minibanker har svært høy tilgjengelighet, noe som har bidratt til å gi selskapet et solid omdømme. Vi er glade for den fornyede tilliten og ser fram til å fortsette samarbeidet med å sikre Bankomats håndtering av kontanter i det svenske samfunnet. Med moderne løsninger dekker vi alle krav til funksjonalitet, sikkerhet og compliance, samtidig som håndteringen av kontanter blir mer kostnadseffektiv, sier Björn Ivroth, CEO i EVRY.

– Med denne avtaler styrker EVRY sin posisjon som den ledende leverandøren i Norden på dette området, og vi ser også et vekstpotensial for våre løsninger i Europa, avslutter Björn Ivroth.

Bankomats eiere, som også er kunder, er Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB og Swedbank sammen med Sparebankene. Andre banker som har avtaler med Bankomat er Länsförsäkringar, Marginalen Bank, Resurs Bank, Skandiabanken, Sparbanken Syd og Volvofinans.

EVRY tilbyr et bredt spekter av automater basert på leverandøruavhengig programvare. Selskapets tjenester er fullt integrert med nasjonale og internasjonale kortnettverk, som Visa, Mastercard, American Express, Diners Club International, LINK og UnionPay. EVRY håndterer og leverer i dag tjenester til 6000 minibanker i Finland, Sverige, Norge, Danmark, Irland og Storbritannia.

Kontaktpersoner
Viola Hellström VP Communications Financial Services, EVRY, tel: + 46 73 708 1727
Nina Wenning, VD Bankomat AB, tel: + 46 70 422 0470

Om Bankomat
Bankomat AB tilbyr mennesker mulighet til å ta ut og sette inn kontanter via sine velkjente, blå minibanker, som finnes på mer enn 500 steder i Sverige, Trygghet, tilgjengelighet og valgfrihet er viktig for oss. Vi vil at kontanter skal finnes som ett av flere mulige betalingsalternativer. Bankomat AB har eksklusive rettigheter til varemerket Bankomat® og eies av Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB og Swedbank med Sparebankene. Vi er 35 medarbeidere som driver den daglige virksomheten fra vårt kontor i Stockholm.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Björn Ivroth, CEO i EVRY
Björn Ivroth, CEO i EVRY
Last ned bilde

Om EVRY

EVRY
EVRY
Snarøyveien 30 A
1360 Fornebu

+47 23 14 50 00https://www.evry.no

Om EVRY
EVRY er et ledende nordisk IT-service og programvareselskap med mer enn 10.000 kunder i både privat og offentlig sektor. Mer enn fem millioner mennesker i Norden bruker daglig løsninger levert av EVRY. Gjennom en sterk lokal tilstedeværelse med dyp teknisk og forretningsmessig innsikt, er EVRY en drivkraft for kundeinnovasjon og fornyelse. EVRY omsatte for 12,6 milliarder kroner i 2017 og har ca 8 500 ansatte i ni land. Hovedkontoret ligger på Fornebu utenfor Oslo, og aksjene er notert på Oslo Børs’ hovedliste. Følg saker fra EVRY

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra EVRY på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra EVRY

Sterkt årsresultat og kontantstrøm sammen med betydelig vekst i ordrereserve8.2.2019 07:00:13Pressemelding

(Fornebu, 8. februar 2019): EVRY rapporterte en samlet omsetning for fjerde kvartal 2018 på NOK 3 413 millioner, tilsvarende organisk vekst på 0,4 %. For året 2018 leverte EVRY organisk vekst på 3.0%, som tilsvarer en total omsetning på NOK 12 912 millioner, sammenlignet med NOK 12 596 millioner i 2017. EBITA* for fjerde kvartal var NOK 475 millioner (13,9 %), sammenlignet med NOK 495 millioner (14,5 %) i fjerde kvartal 2017. EBITA-marginen* for året 2018 endte i tråd med guiding på 12,3 % (NOK 1 582 millioner), sammenlignet med 12,5 % (NOK 1 569 millioner) i 2017.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom