Opplysningskontoret for frukt og grønt

Bålforbud i påsken - hva med mat på bålpanne?

Del

Mange forbinder påskeferie med pølser på bål. I år faller imidlertid påsken så sent at det ikke er lov å tenne bål. Men har du en grill eller en bålpanne i hagen hjemme eller på hytta kan dere lage mye god mat ute.

Hva er hyggeligere enn i lage mat ute, f.eks. over en bålpanne?
Hva er hyggeligere enn i lage mat ute, f.eks. over en bålpanne?

Bålforbudet starter 15. april

I perioden 15. april til 15. september er det ikke lov å tenne bål i skog eller annen utmark. Det vil i praksis si at vi må finne andre måter å forberede årets påskemat på.Har du bålpanne hjemme, kan du benytte deg av denne i din egen hage. Er du heldig, kan det også være du finner en oppmerket og godkjent bålplass med bålpanne i nærheten av turløypen din. Kontakt ditt lokale brannvesen for å høre om godkjente bålplasser.

Fargerik bålmat

En bålpanne kan brukes til langt mer enn å bare grille pølser. Her gir vi deg 3 tips til superrask og enkel bålpannemat.

Det går fint å lage suppe i en gryte hengende over selve pannen. Prøv deg på en rivesuppe. Kraft eller buljong og revne grønnsaker kokes fort til en suppe i gryta. Oppskrift finner du her: Rivesuppe.

Grilling av grønnsaker fremhever smaken og gjør dem ekstra saftige. De aller fleste grønnsaker kan grilles. Det samme gjelder frukten. Bruk dine favoritter. Her får du flere grilltips: Slik griller du grønnsaker og frukt.

Ta frem den påskegule bananen og fyll den med sjokolade og valnøtter. Det blir garantert en favoritt blant både store og små. Les mer om hvordan du griller banan her: Grillede bananer.

Tips til enkel og god turmat uten bål

Hva med suppe på termos, matmuffins eller ferdig oppskåret frukt i tursekken?Her er våre beste oppskrifter på fargerike supper: Tid for suppe.

God påske!

Nøkkelord

Kontakter

Matfaglig rådgiver Toril Gulbrandsen, tlf. 957 32 919, e-post: toril.gulbrandsen@frukt.no

Gerd ByermoenKommunikasjonssjef

Har ansvar for å tilrettelegge vår interne og eksterne kommunikasjon og er blant annet hovedkontakt for alle mediehenvendelser. Er opptatt av å formidle kunnskap om frukt og grønnsaker og ikke minst spre matglede.

952 83 171gerd.byermoen@frukt.no

Bilder

Hva er hyggeligere enn i lage mat ute, f.eks. over en bålpanne?
Hva er hyggeligere enn i lage mat ute, f.eks. over en bålpanne?
Last ned bilde
Fargerike grillspyd på bålpanne.
Fargerike grillspyd på bålpanne.
Last ned bilde
Rivesuppe over bålpanne.
Rivesuppe over bålpanne.
Last ned bilde
Til og med dessertern kan du lage på bålpanne. Her bananer med nøtter og sjokolade.
Til og med dessertern kan du lage på bålpanne. Her bananer med nøtter og sjokolade.
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å øke forbruket av frisk frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer eller hvor varene er produsert. Dog ønsker vi å fremheve fordelene ved produksjon av frukt og grønnsaker i Norge. Vår hovedstrategi er å stimulere til økt forbruk av frisk frukt, bær, grønnsaker og poteter ved hjelp av langsiktig holdningspåvirkning.

Matglede, sammen med helse og ernæring står sentralt i vårt budskap. Det er en stor utfordring å få fortalt at et høyt daglig forbruk av frukt og grønnsaker er avgjørende for et sunt levesett. Norske forbrukere i alle aldre er vår viktigste målgruppe.

Følg saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom