Bålforbud i påsken - hva med mat på bålpanne?
Bålforbudet starter 15. april
I perioden 15. april til 15. september er det ikke lov å tenne bål i skog eller annen utmark. Det vil i praksis si at vi må finne andre måter å forberede årets påskemat på.Har du bålpanne hjemme, kan du benytte deg av denne i din egen hage. Er du heldig, kan det også være du finner en oppmerket og godkjent bålplass med bålpanne i nærheten av turløypen din. Kontakt ditt lokale brannvesen for å høre om godkjente bålplasser.
Fargerik bålmat
En bålpanne kan brukes til langt mer enn å bare grille pølser. Her gir vi deg 3 tips til superrask og enkel bålpannemat.
Det går fint å lage suppe i en gryte hengende over selve pannen. Prøv deg på en rivesuppe. Kraft eller buljong og revne grønnsaker kokes fort til en suppe i gryta. Oppskrift finner du her: Rivesuppe.
Grilling av grønnsaker fremhever smaken og gjør dem ekstra saftige. De aller fleste grønnsaker kan grilles. Det samme gjelder frukten. Bruk dine favoritter. Her får du flere grilltips: Slik griller du grønnsaker og frukt.
Ta frem den påskegule bananen og fyll den med sjokolade og valnøtter. Det blir garantert en favoritt blant både store og små. Les mer om hvordan du griller banan her: Grillede bananer.
Tips til enkel og god turmat uten bål
Hva med suppe på termos, matmuffins eller ferdig oppskåret frukt i tursekken?Her er våre beste oppskrifter på fargerike supper: Tid for suppe.
God påske!
Nøkkelord
Kontakter
Matfaglig rådgiver Toril Gulbrandsen, tlf. 957 32 919, e-post: toril.gulbrandsen@frukt.no
Gerd ByermoenKommunikasjonssjef
Har ansvar for å tilrettelegge vår interne og eksterne kommunikasjon og er blant annet hovedkontakt for alle mediehenvendelser. Er opptatt av å formidle kunnskap om frukt og grønnsaker og ikke minst spre matglede.
Bilder
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Gulrotens dag3.4.2024 11:23:29 CEST | Pressemelding
4. april er den internasjonale gulrotdagen. Gulrot er den grønnsaken vi både produserer mest av i Norge og spiser mest av, den trives godt i det norske klimaet og kan produseres over store deler av landet. Det er tid for å hedre en av våre mest allsidige grønnsaker.
Gode grunner til å spise appelsiner i påsken23.3.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
I Norge importerer vi appelsiner hele året, og ifølge OFGs Frukt- og grøntstatistikk 2023 importerte vi hele 32 382 tonn appelsiner. Per nordmann blir dette i gjennomsnitt rundt 30 appelsiner - drøyt seks kilo i året (1). Mange av disse spises i påsken, men hvorfor akkurat da?
Kritisk til priskrig på påskesnop21.3.2024 10:28:53 CET | Pressemelding
Påsken er for mange en tid for å kose seg litt ekstra. Det er priskrig i butikken på påskegodt, og barnas påskeegg skal fylles. Samtidig kan det være greit å være bevisst på hvor mye usunt man skal tillate seg. Holder du igjen en stund til eller er det fulle påskeegg til hele familien allerede nå?
Frukt- og grøntvolumet går ned, men omsetningen i dagligvarebransjen er rekordhøy14.3.2024 10:52:25 CET | Pressemelding
I dag presenterte Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) ferske tall fra rapporten Frukt- og grøntstatistikk 2023. Rapporten viser volumnedgang for frukt og grønt, samtidig som omsetningen i dagligvarebransjen var rekordhøy i 2023. Dyrtid har stor innvirkning og dette er dårlig nytt for folkehelsen.
Nordmenn dropper dietter12.2.2024 08:52:28 CET | Pressemelding
En ny undersøkelse viser at de aller fleste nordmenn dropper dietter til fordel for mer langsiktige endringer i kostholdet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom