Sony Music Norway

BAARD artistdebuterer med "You Keep Calling"

Del

"Musikken i hodet mitt kan jeg både kjenne og se" forteller BAARD. Der bokstaver og ord aldri helt har oppført seg som de skal, så har musikken alltid gitt mening. "Musikk er sånn jeg best uttrykker meg. En måte å nå, eller forstå, andre."

BAARD artwork You Keep Calling
BAARD artwork You Keep Calling

BAARD - Bård Mathias Bonsaksen fra Sandefjord - har "alltid" skrevet tekster og melodier, og spilt musikk.
"Når jeg fikk Logic satt jeg og testet ut nye ideer hver dag etter skolen. Jeg hadde store visjoner og kanskje litt i overkant mange idéer og forslag for bandet jeg spilte i."
Men han har jobbet tålmodig og målbevisst, både for å finne sitt eget sound, og for å finne alternativer til bokstaver og noter så han lettere kan formidle sin musikalske visjon. 

Med et uanstrengt smil og lave skuldre forteller Bård om beinhard jobbing og store ambisjoner.
Han er stolt og takknemlig over å kunne jobbe med så mange dyktige artister og musikere som han gjør.
For selv om 23-åringen først nå debuterer under aliaset BAARD har han allerede jobbet som låtskriver og produsent i flere år, hvor han blant annet har samarbeidet med artister som Ina Wroldsen, Steve Aoki og Digital Farm Animals. 
"Ina skulle synge i et bryllup hjemme i Sandefjord, og trengte gitarist" forteller han på spørsmål om hvordan det hele startet."Jeg gikk på VGS og var midt i eksamensperioden, men prioriterte å øve inn låtene og spille med henne."
Det skulle lønne seg. For Wroldsen tok seg tid til å lytte til noen demoer. Her hørte hun et enormt potensial, og tok en sjanse.
Med rette, for Bård var blant annet med og skrev låter som "Mother" og "Strongest".

Debutsingelen "You Keep Calling" er en låt som har hatt fler drakter før Bård ble 100% fornøyd.
"Det løsnet ikke helt før Sivert (Hjeltnes Hagtvet) og jeg begynte å leke oss med et house-inspirert sound. Da ble det endelig riktig." 
Resultatet er en fengende og dansbar låt om utfordringene ved å ha ulike forhåpninger til en relasjon.
Bård skriver oftest om det mellommenneskelige, og blir ofte inspirert av å dele historier og erfaringer med andre. Så også på "You Keep Calling".
"Det å være åpen og personlig, tørre å være sårbar, er viktig for meg. Selv om det kan være krevende."

Det er mye som kan være krevende, men det er noe med det å vite hva man ønsker å gjøre i livet.
Å være så fokusert og talentfull at man skaper muligheter der andre kanskje bare ser utfordringer.
"Jeg har vært blakk og selvkritisk, og lagt et enormt press på meg selv. Måtte lære å gi meg selv lov til bare å være et menneske, og akseptere at jeg har gode og dårlige perioder." 

Det å være like raus mot seg selv som man er mot andre er ikke alltid så lett, men har altså lønt seg både for Bård og BAARD.
"Jeg er så stolt og nervøs over å skulle gi ut min egen låt" forklarer han.
Det er et stort steg for en egentlig sjenert fyr, selv om han er så ettertraktet at kalenderen for høsten og vinteren er tettpakket med skrivesessions og -camper for ulike artister og team i inn og utland.
For selv med BAARD-prosjektet i fokus, så får han kreativt påfyll av å skrive med og for andre.
"Jeg blir høy på livet av å høre en låt eller melodilinje som fanger noe friskt og annerledes. Det påvirker og inspirerer meg."

Drømmen er kanskje å formidle musikken akkurat slik han opplever den når den kommer til ham?
"Det er jo et slags mål; å få andre til å se min visjon."
Men hvordan skal man måle det? 

"Det er umulig. Og egentlig er det fantastisk at det ikke går an. At opplevelsen av musikk er så individuell og unik, men samlende. Musikk er som lukt, det går rett forbi fornuften og trigger minner og følelser. Det er så sterkt!".

Så mens vi lytter til BAARD og "You Keep Calling" så fortsetter Bård å beskrive tanker og følelser med toner og tekst.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

BAARD artwork You Keep Calling
BAARD artwork You Keep Calling
Last ned bilde
BAARD (c) Truls Qvale
BAARD (c) Truls Qvale
Last ned bilde

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Khalid, Calvin Harris, Marcus & Martinus, Miley Cyrus, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Bruce Springsteen m.fl.

Følg saker fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sony Music Norway

Bo Kaspers Orkester er tilbake med nytt album og turné!6.9.2019 12:00:00 CESTPressemelding

Fire år har gått siden folkekjære Bo Kaspers Orkester slapp albumet Redo att gå sönder. I høst er de tilbake med ny musikk. Deres 12. studioalbum 23:55 slippes 22. november og våren 2020 drar de ut på en stor turné, hvor de skal besøke et 20-talls konserthus og arenaer rundtom i Norden. Turnéen starter 5. februar på Rival i Stockholm. Bandet forteller dette om albumet: «Vår bästa tid är nu. Peppar peppar. Sedan början av 90-talet har vi kuskat runt som handelsresande i musik. Det känns som, för att använda hockeytermer, vi spelat två perioder och att det nu är i början av den sista tredje perioden. Dags att gasa på. 23:55 är vårt tolfte album och är en samling låtar som det tagit nästan tre decennier att åstadkomma. En renodlad soulplatta. Vi har varit där tidigare - soulen ligger i vårt DNA - men det känns som om vi först nu mognat spel, röst och textmässigt för att göra den fullt ut. Förebilderna har varit givna. Nu-soul med oändligt arbete framför en dator lämnar vi med varm hand öv

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom