Avinor Flysikring AS

Avinor Flysikring AS inngår avtale med Czech Air Navigation Institute om flygerlederutdanning

Del

Avinor Flysikring AS gikk tidligere i år ut i markedet og søkte etter ny leverandør for flygerlederutdanning, etter at avtalen med britiske NATS utløp. Etter en offentlig anbudsprosess har tsjekkiske CANI (Czech Air Navigation Institute) vunnet kontrakten.

-Etter en grundig anbudsprosess, hvor både pris og kvalitet ble vurdert, har vi nå funnet en svært god leverandør av flygerlederutdanningen. Vi ser frem til å samarbeide med CANI om utdanningen av nye flygeledere i årene som kommer. Ved CANI vil flygelederelever få tilgang til et topp moderne utdanningssenter rett i nærheten av Prahas internasjonale lufthavn, sier Anders Kirsebom, administrerende direktør i Avinor Flysikring AS.

Avtalen mellom Avinor Flysikring AS og CANI varer i tre år, med opsjon på ett pluss ett år.

-Vi anser kontrakten som et klart eksempel på at CANI nok en gang viser seg konkurransedyktig både når det gjelder leveranse og kundeservice, og utpeker seg som en ledende utdanningsinstitusjon i Europa. Med Avinor Flysikring AS sine strenge krav til grunn, er dette et tydelig kvalitetsstempel for oss, sier Jan Klas, administrerende direktør ved Air Navigation Services Czech Republic, som driver CANI.

Prestisjetung utdanning

Det er strenge krav til hvem som kan bli flygeleder, og nåløyet for å komme inn på utdanningen er trangt.

-Flygerlederutdanningen er en prestisjetung utdanning, som stiller høye krav til søkerne. I år har vi tatt opp 15 kandidater, som starter utdanningsløpet ved CANI i Praha allerede i neste måned. Der skal de studere de neste 10 månedene, før de starter på såkalt «on the job training» ved en av våre operative enheter her i Norge, sier Kirsebom.

Nøkkelord

Bilder

Om Avinor Flysikring AS

Avinor Flysikring AS
Postboks 150
2061 Gardermoen

67 03 00 00https://avinor.no/flysikring/

Avinor Flysikring AS leverer tårntjeneste på flyplasser, flygekontrolltjeneste for trafikken i norsk luftrom og teknisk infrastruktur for flynavigasjon.

Følg saker fra Avinor Flysikring AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor Flysikring AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Avinor Flysikring AS

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom