EnergyNest

Aurorean Energy Holding Ltd. inngår avtale om industrielt samarbeid og strategisk investering i EnergyNest AS

Del

Første kinesiske investering i norske EnergyNest; partene enige om å levere innovativt termisk energilagringsteknologi til det kinesiske markedet.

Signering av avtalen mellom Aurorean Energy og EnergyNest i Beijing (China-Norway Business Summit) under oppsyn av utenriksminister Børge Brende og næringsminister Monika Mæland.
Signering av avtalen mellom Aurorean Energy og EnergyNest i Beijing (China-Norway Business Summit) under oppsyn av utenriksminister Børge Brende og næringsminister Monika Mæland.

Auroean Energy Holding Ltd. er et ungt, dynamisk kinesisk selskap som utvikler kraftprosjekter og investerer i nøkkelteknologier rettet mot det sterkt voksende kinesiske energimarkedet. Selskapet ser især på prosjekter rettet mot fornybar energi og energieffektivisering i industri. Den kinesiske kraftsektoren er for øyeblikket i stor endring, og det er enorm interesse for investeringer i teknologier som kan hjelpe Kina med å redusere forurensing og utslipp fra kraftproduksjon og fra industrien slik at landet kan nå sine ambisiøse miljømål. Det forventes at Kina vil investere nærmere 365 milliarder USD i fornybar kraft og infrastruktur over de neste 3 årene. Kina er derved verdensleder på fornybare investeringer. 

EnergyNest har utviklet en teknologi som gjør det mulig å lagre store mengder termisk energi på en svært kostnadseffektiv måte. Lagringsteknologien, såkalt TES (eng: Thermal Energy Storage), er modulær og kan enkelt skaleres opp for å tilpasses den spesifikke applikasjonen eller kraftsystemet. Den ansees derfor som særdeles relevant for det kinesiske energimarkedet, der det er store behov for å balansere den økende andelen variabel fornybar elektrisitet på nettet fra vind og solkraft. Videre satses det på optimalisering og effektivisering av energi i energi-intensive industrier som eksempel stålverk, kjemisk industri, produksjon av sement, samt andre produksjonsprosesser der det kreves eller generes høy temperatur termisk energi som kan gjenbrukes.   

Avtalen ble undertegnet i Beijing av Thomas Jing, CEO av Aurorean Energy, og Professor Pål G. Bergan, CTO og gründer i EnergyNest på fredag 7 april under den offisielle signeringsseremonien i forbindelse med det offisielle statsbesøket fra Norge. EnergyNest var del av den store norske delegasjonen, ledet av statsminister Erna Solberg, og selskapet presenterte seg ved begivenhetene i Beijing og Shanghai. Den kinesiske investeringen er i første omgang på 10 millioner NOK. Pål G. Bergan, CTO i EnergyNest uttalte i denne forbindelse: «Denne investeringen gir et tydelig signal om hvilken vekt kinesiske myndigheter og markedsaktører tillegger utfordringene med økende behov for energilagring. Vår nye teknologi er utvilsomt meget godt egnet for det kinesiske markedet siden vi i stor grad kan benytte oss av lokalt tilgjengelige materialer og tilby kompetanse som reduserer kostnader og kompleksitet, ikke minst er den fleksible lagringsteknologien vår godt egnet til å løse de store utfordringene med effektivisering innen kraftproduksjon og industri – i løpet av få år vil dette kreve en enorm oppskalering av Kinas energilagringskapasitet.»        

Om EnergyNest: EnergyNest AS (EN) er et norsk teknologiselskap som holder til på Billingstad utenfor Oslo. Selskapet ble etablert i 2011. EnergyNest har utviklet et unikt, patentert design for modulært, skalerbart termisk energilager («TES») som kan tilpasses flere segmenter innen fornybar kraft og industri. Materialet som brukes til å lagre varme ved høy temperatur kalles HEATCRETE®og innebærer en forenklet og svært kostnadseffektiv energiløsning for markedet. EnergyNests teknologi er blitt fullt ut testet og validert ved et demo-anlegg ved Masdar Institute i de Forente Arabiske Emirater. 

Om Aurorean Energy: Aurorean Energy Holding Ltd. (AEL) er et kinesisk prosjekt og investerings- selskap med hovedsete i Guangzhou, Guangdong provinsen. Selskapet ble etablert i 2014 og er spesialist på utviklingen av lavkarbon prosjekter innen elektrisitetsgenerasjon i Asia. Selskapet fokuserer på kraftproduksjon ved bruk av IGCC (integrated gasification combined cycle), fornybar energi, distribuerte energisystemer, smart gridsystemer, kraftsalg, LNG og syngas, samt karbon-fangst, lagring og bruk. Aurorean har som målsetning å være ledende på å utvikle grønne samfunn gjennom sine komplette energiplattform løsninger.

Bilder

Signering av avtalen mellom Aurorean Energy og EnergyNest i Beijing (China-Norway Business Summit) under oppsyn av utenriksminister Børge Brende og næringsminister Monika Mæland.
Signering av avtalen mellom Aurorean Energy og EnergyNest i Beijing (China-Norway Business Summit) under oppsyn av utenriksminister Børge Brende og næringsminister Monika Mæland.
Last ned bilde

Om EnergyNest

EnergyNest
EnergyNest
Olav Brunborgsvei 6
1396 Billingstad

+47 66 77 94 60http://www.energy-nest.com

Følg saker fra EnergyNest

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra EnergyNest på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra EnergyNest

EnergyNest mottar bevilgning fra EUs Horizon2020 SMB-apparat fase I.11.11.2016 07:00Pressemelding

Det norske teknologiselskapet EnergyNest berømmes etter å oppnådd bevilgning fra EUs Horizon2020 Forskning og Utviklingsprogram (avtale nummer 744940) i oktober 2016. Bevilgningen stadfester EnergyNests posisjon som et meget innovativt selskap med svært viktig teknologi rettet mot fremtidige vekstmarkeder innenfor fornybar energi; med konkrete løsninger for å bedre energieffektivisering innen europeisk kraft og industri.

EnergyNest iverksetter «crowdfunding» for å akselerere vekst av kostnadseffektiv energilagring24.10.2016 06:45Pressemelding

Kostnadseffektiv energilagring er en stor utfordring for utvikling og vekst av fornybar energi EnergyNest er et norsk selskap som har en ny lagringsløsning basert på et unikt faststoffmateriale, patentert systemdesign og selvutviklede simuleringsverktøy. Selskapet er grunnlagt av tidligere NTNU professor og ledes av to tidligere McKinsey konsulenter med lang erfaring innen internasjonal industri. Styreformann er tidligere administrerende direktør av Statoil konsernet. EnergyNest AS har utviklet en løsning for lagring av fornybar energi på et billigere og mer effektivt vis. Selskapet har i dag kunngjort starten på sin crowdfunding-kampanje og tar sikte på å hente inn NOK 5 - 15 millioner (EUR 552,000 - 1,650,000) for å sikre videre internasjonal vekst. Denne finansieringsrunden har allerede hentet inn NOK 2,5 millioner. Fornybar energi står ovenfor en rekke utfordringer. Det er slik at solen ikke alltid skinner, og heller ikke slik at vinden alltid blåser. Derfor er det svært viktig å t