Audi

Audi quattro fra Norge til verden

Del

Banebrytende teknologi gjør nå at alle kan få en Audi quattro-modell i full størrelse hjem på stuegulvet. Audi Norges nyeste prosjekt quattro coaster lanseres internasjonalt i samarbeid med Audi-konsernet i Tyskland.

Audi Norges VR-prosjekt Enter Sandbox vant en rekke priser og fikk massiv oppmerksomhet i media verden over i fjor. Nå er Audi quattro coaster lansert, og denne gangen er det bruken av såkalt Augmented Reality (AR) som åpner en verden av moro. Allerede før det ble presentert for det norske publikummet rigger hele Audis internasjonale organisasjon seg for å lansere Audi quattro coaster verden over.

AR-teknologien i prosjektet, som på en helt ny måte skaper en sømløs overgang mellom ulike plattformer, kan blant annet gjøre at en Audi i 3D kommer ut av TV-skjermen til brukerne. Det er trolig aldri gjort før på samme måte.

- Dette er teknologi som tilfører omgivelsene nye elementer, en slags utvidet virkelighet som også kan brukes i assistentsystemer i bilene våre. Nå har vi brukt den samme teknologien på en måte som gjør at hvem som helst kan få en Audi quattro-modell direkte hjem i stua eller i oppkjørselen, sier Tommy Bækkevold Jensen, markedssjef for Audi Norge.

Audi quattro coaster-app’en er tilgjengelig i App Store. Ved hjelp av en smarttelefon (iPhone 6s eller nyere) eller nettbrett med iOS 11 kan hvem som helst få oppleve på nært hold flere av Audis mest populære modeller. Den samme app’en lar deg også bygge din egen bilbane hvor enn du måtte ønske, slik at du kan teste de samme bilene under kjøreforhold fra alle fire årstider. I tillegg har quattro coaster-app’en en funksjon som aktiveres når Audis nyeste TV-reklame dukker opp på skjermen. Ser du filmen gjennom smarttelefonen eller nettbrettet ditt, vil du oppleve at en Audi kjører ut gjennom TV-skjermen og rett inn i stuen din.

Augmented Reality, på norsk utvidet virkelighet, kombinerer virtuelle elementer med dine fysiske omgivelser. Ved å tilføre nye elementer til den virkeligheten vi befinner oss i, vil brukerne for eksempel kunne få visuelt presentert informasjon som vi kjenner fra head-up displayet i bilruten. I samarbeid med sitt kreative team i POL, har Audi Norge nå utviklet denne teknologien til å kunne skape helt unike bilopplevelser hjemme på stuegulvet.

- Vi har bygget en plattform som nå gjør at hvem som helst kan oppleve bilene våre. Forspranget ligger i teknikken, ikke bare for produktene våre, men også i måten vi viser dem frem på, sier Bækkevold Jensen. Han er stolt av at nok et norskutviklet prosjekt får internasjonalt omfang.

- Audi AG i Tyskland ble umiddelbart fenget av idéen, som sømløst fletter sammen alle flater vi kommuniserer på. De støtter prosjektet og legger nå til rette for at alle andre markeder over hele verden kan ta det i bruk.

Men aller først får det norske publikummet oppleve Audi quattro coaster.

Se video her. 

Kontakter

Bilder

Om Audi

Audi
Audi
Frysjaveien 31b
0883 Oslo

http://www.audi.no

Slagordet “Forspranget ligger i teknikken“ er en forpliktelse for merket Audi. Når du velger en Audi, velger du samtidig en bil som kan skreddersys dine individuelle behov.

Følg saker fra Audi

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Audi på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Audi

«Født på banen, bygd for veien» - Audi R8 med nytt og mer sportslig uttrykk24.10.2018 15:47:07Pressemelding

Kraftfull naturlig pustende V10-motor med to motoralternativer Forbedret fjæring sørger for mer dynamisk styring Nytt, slående eksteriørdesign Det er ikke bare designet som har blitt mer sportslig på Audi R8 Coupé og Spyder – de har også blitt mer kraftfulle. De nye modellene kommer for salg i Europa tidlig i 2019. R8 har på alle mulige måter en unik posisjon i Audi, og nå blir den både mer kraftfull og raskere, sier Michael-Julius Renz, Managing Director of Audi Sport GmbH . Enda mer kraftfull Motorsport er en del av vårt DNA. Denne bilen deler 50 prosent av delene sine med R8 LMS GT3 og hele 60 prosent med R8 LMS GT4, ingen annen produksjonsbil er så tett på en banebil som R8, forteller Oliver Hoffmann, Technical Managing Director of Audi Sport GmbH. Lynrask respons, høyt turtall og unik lyd – hjertet til Audi R8 er dens naturlig pustende og kraftfulle V10-motor. Det er også denne motoren som sitter i både R8 LMS GT3 og R8 LMS GT4. Motoren kan leveres i to ulike utgaver til kundene,

Endelig er Audi e-tron i Norge, og på mandag vises den frem for første gang på en eksklusiv pressevisning i Oslo sentrum18.10.2018 13:53:17Presseinvitasjon

Dato: 22. oktober Tidspunkt: 0900 – 1200 Hvor: DogA – Design og Arkitektur Norge, Hausmanns gate 16, 0182 Oslo Det blir mulighet for en-til-en med Elin Sinervo, direktør i Audi Norge. Hver redaksjon vil få muligheten til å melde på én journalist og én fotograf. Om du ennå ikke har meldt deg på, kan det gjøres her: https://e-tron.rsvp.is/

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom