Norsk Folkehjelp

Åtte personer druknet i april

Del

Hittil i år har 28 personer druknet mot 22 på samme tid i 2015.

Syv menn og en kvinner omkom i drukningsulykker i april. Fylkesstatistikken for 2016 viser at Hordaland topper statistikken med fire druknede. I Rogaland, Sogn og Fjordane og Finmark har tre personer druknet, mens Østfold, Akerhus, Buskerud,Telemark og Nordland har to ulykker hver.

Fem fylker har så langt i år vært forskånet fra drukningsulykker.

– Seks av ulykkene i april var forårsaket av fall i vann, sier Ivar Christiansen i Norsk Folkehjelp. – En ulykke skjedde under bading og en omkom i en kanoulykke.

Fra 1992 og fram til i dag har det druknet i snitt 130 personer årlig. De aller fleste ulykkene skjer ved at personer faller i vannet fra land, men også ulykkene som skjer i forbindelse med bruk av båt er mange. En overveiende del av de omkomne er menn.  Mange unnlater å bruke flyteplagg, selv om det nå er påbudt.

– Et godt råd til alle som ferdes i småbåt er å huske vesten. Ulykken rammer når du minst venter det, sier Ivar Christiansen.

Norsk Folkehjelp sitt statistiske materiale over antall drukningsulykker og årsakene til disse bygger på elektronisk overvåkning av norske medier. Dersom dere vet om en ulykke som ikke er registrert hos oss, vær snill og meld fra. Vi ønsker å presentere en så korrekt statistikk som mulig.

For ytterligere kommentarer, kontakt Ivar Christiansen, tel: 916 10 873

Finn drukningsstatistikken her: folkehjelp.no/drukning

Nøkkelord

Kontakter

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom