Norges idrettsforbund

Astrid Uhrenholdt Jacobsen er kandidat til IOCs utøverkomité

Del

IOC bekreftet i dag 10. juli, at Astrid Uhrenholdt Jacobsen (30) fra IL Heming er blant kandidatene som stiller til valg for plass i IOCs utøverkomité. Valget skjer under de Olympiske Leker i PyeongChang neste år.

Det er Norges idrettsforbunds utøverkomité som innstilte Uhrenholdt Jacobsen til kandidaturet fra Norge. Idrettsstyret valgte på bakgrunn av utøverkomiteens innstilling å fremme henne som kandidat fra Norges Olympiske Komité (NIF) i april i år.

Norge har tidligere vært representert i IOCs utøverkomité med Johan Olav Koss, Ådne Søndrål, Ole Einar Bjørndalen, Kjartan Haugen og Brit Pettersen.

- Det er viktig at utøvernes interesser ivaretas i utviklingen av Olympiske leker og internasjonal idrett og vi er naturlig nok veldig interessert i å ha en kandidat fra Norge. Etter en sonderingsrunde gjorde vi en henvendelse til Uhrenholdt Jacobsen og utøverkomiteen fant raskt ut at hun vil være en utmerket kandidat. Det er en samlet utøverkomite som står bak hennes kandidatur, sier leder av NIFs utøverkomité Kjartan Haugen.

Det er utøverne som deltar i PyeongChang som skal stemme. Seks kandidater skal bli til to - fra to ulike vinteridretter.

Dersom Uhrenholdt Jacobsen blir valgt, blir hun medlem i IOCs utøverkomité og med stor sannsynlighet også IOC-medlem. I tillegg vil Uhrenholdt Jacobsen automatisk få en plass i NIFs styre som ordinært styremedlem.

- Da utøverkomiteen presenterte sin kandidat for oss var Idrettsstyret aldri i tvil, vi bestemte oss for å støtte Astrid som kandidat. Astrid er en utøver som setter laget foran seg selv og har representert norsk idrett internasjonalt i en årrekke - på en særdeles god måte. Idrettsstyret ønsker Astrid lykke til med valget, sier idrettspresident Tom Tvedt.

Kontaktperson:
Gro Eide
Mobil: 900 29 009
E-post: gro.eide@skiforbundet.no


Fakta om Astrid Uhrenholdt Jacobsen:
- Fra Oslo
- Deltatt i to Olympiske Leker: Vancouver 2010 og Sotsji 2014
- Tre VM-gull: Sprint 2007, stafett 2015 og 2017
- Mottok i 2015 Egebergs Ærespris for sine prestasjoner i langrenn og friidrett

Om Norges idrettsforbund

Norges idrettsforbund
Norges idrettsforbund
Sognsveien 73
0854 OSLO

21 02 90 00https://www.idrettsforbundet.no

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) er det øverste organ i Norges største folkebevegelse. NIFs visjon er idrettsglede for alle.

Følg saker fra Norges idrettsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges idrettsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges idrettsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom