Asplan Viak

Asplan Viaks gründer Tor Skjånes er død

Del
Tor Skjånes. Foto: Morten Krogvold
Tor Skjånes. Foto: Morten Krogvold

Tor Skjånes startet, sammen med daværende byplansjef i Stavanger, Per Andersson, planleggingsfirmaet Andersson & Skjånes i 1962. Selskapet vokste raskt og byttet etter hvert navn til Asplan AS –Institutt for samfunnsplanlegging. I 1991 fusjonerte Asplan AS med Viak AS og har siden hett Asplan Viak. Selskapet har i dag ca. 900 medarbeidere.

Tor Skjånes var en ekte gründer med stort samfunnsengasjement og evne til å inspirere. Han ga i 1977 bort eierskapet til en stiftelse som siden har eid selskapet. Han har hele sitt liv hatt et nært og godt forhold til bedriften, som leder og medarbeider frem til pensjonsalderen og som mentor og inspirator etter dette. Det er en stor personlighet og en betydelig bidragsyter til norsk planhistorie som nå har gått bort.

Tor Skjånes ble 92 år. Asplan Viak har mye å takke ham for.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Tor Skjånes. Foto: Morten Krogvold
Tor Skjånes. Foto: Morten Krogvold
Last ned bilde

Om Asplan Viak

Asplan Viak
Asplan Viak
Kjørboveien 20
1337 Sandvika

+47 417 99 417http://www.asplanviak.no

Forretningsmodellen vår er basert på å ha kompetanse innen alle fasene av et prosjekt. Det betyr at vi kan bistå kundene våre hele veien fra overordnet planlegging, via tekniske og økonomiske mulighetsstudier, til prosjektene tar sin endelige form og blir realisert. Slik får kunden en samarbeidspartner som kan bidra med detaljkunnskap i den overordnede planleggingsfasen, og som utvikler detaljer basert på en helhetstanke.

Følg saker fra Asplan Viak

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Asplan Viak på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Asplan Viak

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom