Universitetet i Oslo

Arne Benjaminsen ny universitetsdirektør ved UiO

Del

Universitetsstyret har i dag ansatt Arne Benjaminsen som ny universitetsdirektør ved Universitetet i Oslo. Benjaminsen kommer fra stillingen som assisterende departementsråd i Nærings- og fiskeridepartementet.

Foto: Nærings- og fiskeridepartementet
Foto: Nærings- og fiskeridepartementet

Ny universitetsdirektør ansettes etter at nåværende universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe trer ut av stillingen etter to åremålsperioder.

Arne Benjaminsen er 53 år og er utdannet siviløkonom fra BI. Som tidligere universitetsdirektør ved Universitetet i Tromsø kjenner han universitets- og høyskolesektoren godt. Han har bred forvaltnings- og ledererfaring fra flere departementer som ekspedisjonssjef, avdelingsdirektør og underdirektør. Benjaminsen har også erfaring fra flere relevante styreverv, blant annet i Lånekassen og Nasjonalbiblioteket.  

Tilfreds rektor

Rektor Svein Stølen er svært tilfreds med tilsettingen: 
–    Med Arne Benjaminsen får UiO en universitetsdirektør med omfattende erfaring fra departementene, som har hatt samme stilling i Tromsø. UiO er en kompleks kunnskapsorganisasjon, og rollen som universitetsdirektør krever omfattende erfaring med forvaltning og administrasjon, sier rektoren.

Stølen ser frem imot samarbeidet med den nye universitetsdirektøren:
–    Profesjonell ledelse og utvikling av administrasjonen er helt avgjørende for at vi når våre mål som et europeisk ledende universitet. Jeg ser frem til å samarbeide tett med den nye universitetsdirektøren for å videreutvikle og styrke støtten til vår kjernevirksomhet ytterligere, sier rektor Svein Stølen. 

Takk til Gunn-Elin Aa. Bjørneboe

Nåværende universitetsdirektør trer ut av sin stilling etter å ha sittet de maksimale to åremålene i jobben. Stølen benytter anledningen til å rose Gunn-Elin Aa. Bjørneboe:
–    Gunn-Elin Aa. Bjørneboe har gjort særdeles god jobb som universitetsdirektør siden 2007, og jeg vil gi henne en stor takk for innsatsen for Universitetet i Oslo. Under hennes ledelse har UiO styrket vår forvaltning, administrasjon og drift på alle områder. Siden 2007 har UiO gjennomgått store endringer, særlig knyttet til digitalisering, og Gunn-Elin skal ha stor honnør for måten hun har ledet og videreutviklet vår administrasjon på, sier rektor Svein Stølen. 

Ser fram til å jobbe ved Norges fremste universitet

Arne Benjaminsen tiltrer som ny universitetsdirektør 15. februar, og gleder seg til å ta fatt på den nye jobben:  
–    Jeg er glad for muligheten til å jobbe på Norges fremste universitet, som er en av de mest spennende jobbene jeg kan tenke meg.  Min første jobb var ved UiO og jeg har jobbet med forskning og utvikling i hele min karriere, i ulike departementer og som universitetsdirektør ved daværende Universitetet i Tromsø. Jeg ser frem til å bli enda bedre kjent med Universitetet i Oslo som både faglig og administrativ organisasjon. Det blir særlig spennende å følge utvikling og gjennomføring av universitetets nye strategi, sier påtroppende universitetsdirektør Arne Benjaminsen.

Kontakter

Pressevakt UiO: 930 77 006

Bilder

Foto: Nærings- og fiskeridepartementet
Foto: Nærings- og fiskeridepartementet
Last ned bilde

Lenker

Om Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo
Universitetet i Oslo
Problemveien 7
0316 OSLO

+47 22 85 50 50http://www.uio.no

Universitetet i Oslo er internasjonalt rangert som Norges fremste universitet, og har gitt og gir vesentlige bidrag til landets forskning, innovasjon og utdanning. Med 27 000 studenter og 6 000 tilsatte har UiO 8 fakultet, 2 museum og flere sentre. 

Følg saker fra Universitetet i Oslo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Oslo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Universitetet i Oslo

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom