Samferdselsdepartementet

Årets sommerkontor går på skinner og vei fra 22.-28. juni

Del

Også denne sommeren legger samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen ut på tur i Norge for selv å oppleve samferdselsinfrastrukturen, og for å snakke med både dem som bygger den og dem som bruker den. I år skal han innom åtte fylker i løpet av syv dager. Han skal blant annet reise med Solørbanen, Rørosbanen og Raumabanen, kjøre Atlanterhavsvegen og Trollstigen og se på veiprosjekter langs riksvei 70, E39, E16, E136 og E134. Batteridrevne ferger og bygging av miljøvennlige skip står også på programmet.

- Det er viktig for meg å være ute der samferdsel faktisk skjer. Å se utbyggingsprosjektene med egne øyne og snakke med dem som utfører arbeidet, gir meg verdifulle innspill som jeg tar med meg videre i arbeidet mitt fra kontoret. Det samme gjelder erfaringen jeg får ved å selv å kjøre på veiene og oppleve togstrekningene som passasjer. Men aller viktigst er det å snakke med folk og høre om reisehverdagen deres. En uke på veien – og togskinnene – er derfor gull verdt. Jeg gleder meg, samferdselsministeren.

Reisen starter med tog fra Oslo fredag 22. juni. Første stopp er Kongsvinger, og deretter går turen med Solørbanen, Rørosbanen og Raumabanen til Åndalsnes.

Neste morgen vil statsråden få en demonstrasjon av brannslukking ved Runehamar testtunnel, før turen går videre til Sunndalsøra og Kristiansund. Hvis vær og tid tillater, vil Solvik-Olsen sykle videre på Atlanterhavsvegen til Bud før dagen avsluttes med befaring av veiprosjekter i Molde.

Neste dag fortsetter med fokus på Nasjonale turistveier. Det blir stopp ved Trollstigen før turen går videre til Geiranger og et møte med havnesjefen for å diskutere tiltak for å redusere utslipp fra skip i verdensarvfjordene. Statsråden får deretter teste batterifergen mellom Anda og Lote og avslutter dagen med besøk til Brødrene Aa i Hyen som .

Mandag besøker Solvik-Olsen Havila i Fosnavåg, som er blitt tildelt kontrakt for Kystruten og Norges Maritime Kompetansesenter i Ålesund.

Tirsdag deltar samferdselsministeren på et møte med nordiske kolleger i Helsinki, men turen fortsetter fra Bergen onsdag morgen med et besøk til Møllendal der nye former for bildeling er under utprøving. Solvik-Olsen vil deretter se nærmere på E16 Bergen-Voss før resten av dagen er viet et folkemøte på Fedje.

Torsdag vil statsråden kjøre E39 og se nærmere på blant annet utbyggingsprosjektet Svegatjørn-Rådal mellom Os og Bergen. Det er også lagt opp besøk til Fitjar Mekaniske Verksted, som nå bygger Kystverkets nye skip. Derfra går turen med bil til Notodden på E134 før det blir testing av Bratsbergbanen til Skien. Etter planen avsluttes turen i Oslo ved midnattstider.

Presse er velkommen til å delta på alle deler av programmet. Interesserte journalister kan ta kontakt for mer detaljerte tidsangivelser.

Kontakter

Kontaktperson for media for programmet fredag - mandag: Kommunikasjonssjef Susanne Stephansen, mobil 480 32 792

Kontaktperson for media for programmet onsdag - torsdag: Kommunikasjonsrådgiver Kjell Brataas, mobil 45 29 97 12.

Om Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet
Samferdselsdepartementet
Akersgata 59 (R5)
Oslo

22 24 90 90http://sd.dep.no

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for post- og televirksomheten, for luftfarts-, veg- og jernbanesektoren, for riksvegferjene, kystforvaltningen og havne- og sjøtransportpolitikken.

Følg saker fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Samferdselsdepartementet

Transport21: Korleis skal vi løyse framtidas transportutfordringar18.2.2019 14:55:23Pressemelding

- Digitalisering og autonomi brukt på rett måte kan skape ein betre reisekvardag, effektivisere næringstransporten og hjelpe oss å nå andre viktige mål i transportpolitikken. Teknologi vil også vere avgjerande for å oppnå utslippskutt. Eg er difor glad for at vi gjennom Transport21 no samlar flinke og engasjerte folk som kan gje oss råd om korleis vi best kan innrette innsatsen for forsking og innovasjon i samferdselssektoren, seier samferdselsminister Jon Georg Dale.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom