Samferdselsdepartementet

Årets sommerkontor går på skinner og vei fra 22.-28. juni

Del

Også denne sommeren legger samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen ut på tur i Norge for selv å oppleve samferdselsinfrastrukturen, og for å snakke med både dem som bygger den og dem som bruker den. I år skal han innom åtte fylker i løpet av syv dager. Han skal blant annet reise med Solørbanen, Rørosbanen og Raumabanen, kjøre Atlanterhavsvegen og Trollstigen og se på veiprosjekter langs riksvei 70, E39, E16, E136 og E134. Batteridrevne ferger og bygging av miljøvennlige skip står også på programmet.

- Det er viktig for meg å være ute der samferdsel faktisk skjer. Å se utbyggingsprosjektene med egne øyne og snakke med dem som utfører arbeidet, gir meg verdifulle innspill som jeg tar med meg videre i arbeidet mitt fra kontoret. Det samme gjelder erfaringen jeg får ved å selv å kjøre på veiene og oppleve togstrekningene som passasjer. Men aller viktigst er det å snakke med folk og høre om reisehverdagen deres. En uke på veien – og togskinnene – er derfor gull verdt. Jeg gleder meg, samferdselsministeren.

Reisen starter med tog fra Oslo fredag 22. juni. Første stopp er Kongsvinger, og deretter går turen med Solørbanen, Rørosbanen og Raumabanen til Åndalsnes.

Neste morgen vil statsråden få en demonstrasjon av brannslukking ved Runehamar testtunnel, før turen går videre til Sunndalsøra og Kristiansund. Hvis vær og tid tillater, vil Solvik-Olsen sykle videre på Atlanterhavsvegen til Bud før dagen avsluttes med befaring av veiprosjekter i Molde.

Neste dag fortsetter med fokus på Nasjonale turistveier. Det blir stopp ved Trollstigen før turen går videre til Geiranger og et møte med havnesjefen for å diskutere tiltak for å redusere utslipp fra skip i verdensarvfjordene. Statsråden får deretter teste batterifergen mellom Anda og Lote og avslutter dagen med besøk til Brødrene Aa i Hyen som .

Mandag besøker Solvik-Olsen Havila i Fosnavåg, som er blitt tildelt kontrakt for Kystruten og Norges Maritime Kompetansesenter i Ålesund.

Tirsdag deltar samferdselsministeren på et møte med nordiske kolleger i Helsinki, men turen fortsetter fra Bergen onsdag morgen med et besøk til Møllendal der nye former for bildeling er under utprøving. Solvik-Olsen vil deretter se nærmere på E16 Bergen-Voss før resten av dagen er viet et folkemøte på Fedje.

Torsdag vil statsråden kjøre E39 og se nærmere på blant annet utbyggingsprosjektet Svegatjørn-Rådal mellom Os og Bergen. Det er også lagt opp besøk til Fitjar Mekaniske Verksted, som nå bygger Kystverkets nye skip. Derfra går turen med bil til Notodden på E134 før det blir testing av Bratsbergbanen til Skien. Etter planen avsluttes turen i Oslo ved midnattstider.

Presse er velkommen til å delta på alle deler av programmet. Interesserte journalister kan ta kontakt for mer detaljerte tidsangivelser.

Kontakter

Kontaktperson for media for programmet fredag - mandag: Kommunikasjonssjef Susanne Stephansen, mobil 480 32 792

Kontaktperson for media for programmet onsdag - torsdag: Kommunikasjonsrådgiver Kjell Brataas, mobil 45 29 97 12.

Om Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet
Samferdselsdepartementet
Akersgata 59 (R5)
Oslo

22 24 90 90http://sd.dep.no

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for post- og televirksomheten, for luftfarts-, veg- og jernbanesektoren, for riksvegferjene, kystforvaltningen og havne- og sjøtransportpolitikken.

Følg saker fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Samferdselsdepartementet

Air Leap og Widerøe vinner kontrakter på drift av regionale ruteflyginger i Sør-Norge fra 1. april 202025.6.2019 11:04:34 CESTPressemelding

– Store avstander og utfordrende topografi gjør at Norge er spesielt avhengig av luftfart, og det regionale flyrutenettet er å anse som et kollektivtilbud i distriktene. Gjennom tildeling av nye kontrakter på de regionale flyrutene i Sør-Norge, viderefører vi et godt og markedstilpasset tilbud også i de neste fire årene, sier samferdselsminister Jon Georg Dale.

Eit desentralisert Statens vegvesen for framtida24.6.2019 17:31:23 CESTPressemelding

- Statens vegvesen gjennomgår store endringar for å tilpasse seg framtidas arbeidsoppgåver. Dagens regioninndeling vert bytta ut med divisjonar med ansvar for ulike fagfelt. No har vi avgjort kvar hovudkontora for dei nye fagdivisjonane skal ligge. Vi følger Statens vegvesens eige forslag om lokalisering i Arendal, Bergen, Tromsø, Trondheim, Drammen og Moss. Med dette gjennomfører vi ei av dei største utflyttingane av statlege arbeidsplassar frå Oslo på mange år, og sørger med det for at Statens vegvesen er til stades i heile landet, seier samferdselsminister Jon Georg Dale.

Samferdselsministeren ber Nye Veier vurdere hvilke veistrekninger som gir mest vei for pengene24.6.2019 14:02:57 CESTPressemelding

- Regjeringen ønsker mer vei for pengene, og Nye Veier har vist at det er mulig å få til. I neste NTP vil vi gi Nye Veier større ansvar for veibyggingen i landet. Nå ber jeg dem vurdere hvilke strekninger de ser for seg å kunne bygge mest effektivt. Vi må bruke den kompetansen og kapasiteten vi har både i Nye Veier og Statens vegvesen på best mulig måte. Slik at vi får vi raskere løsninger av de viktigste oppgavene og mer vei for skattepengene, sier samferdselsminister Jon Georg Dale.

Presseinvitasjon: Signering av byvekstavtale for Trondheimsområdet, tirsdag 25. juni, Trondheim sentralstasjon24.6.2019 12:09:15 CESTPressemelding

Priv. til red.: Pressen inviteres til signering av byvekstavtale for Trondheimsområdet tirsdag kl. 1500 på Trondheim S. Tilstede er kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland, kulturminister Trine Skei Grande og statssekretær i Samferdselsdepartementet Anders B. Werp, samt representanter fra Trøndelag fylkeskommune og Trondheim, Malvik, Melhus og Stjørdal kommuner.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom