Samferdselsdepartementet

Årets sommerkontor går på skinner og vei fra 22.-28. juni

Del

Også denne sommeren legger samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen ut på tur i Norge for selv å oppleve samferdselsinfrastrukturen, og for å snakke med både dem som bygger den og dem som bruker den. I år skal han innom åtte fylker i løpet av syv dager. Han skal blant annet reise med Solørbanen, Rørosbanen og Raumabanen, kjøre Atlanterhavsvegen og Trollstigen og se på veiprosjekter langs riksvei 70, E39, E16, E136 og E134. Batteridrevne ferger og bygging av miljøvennlige skip står også på programmet.

- Det er viktig for meg å være ute der samferdsel faktisk skjer. Å se utbyggingsprosjektene med egne øyne og snakke med dem som utfører arbeidet, gir meg verdifulle innspill som jeg tar med meg videre i arbeidet mitt fra kontoret. Det samme gjelder erfaringen jeg får ved å selv å kjøre på veiene og oppleve togstrekningene som passasjer. Men aller viktigst er det å snakke med folk og høre om reisehverdagen deres. En uke på veien – og togskinnene – er derfor gull verdt. Jeg gleder meg, samferdselsministeren.

Reisen starter med tog fra Oslo fredag 22. juni. Første stopp er Kongsvinger, og deretter går turen med Solørbanen, Rørosbanen og Raumabanen til Åndalsnes.

Neste morgen vil statsråden få en demonstrasjon av brannslukking ved Runehamar testtunnel, før turen går videre til Sunndalsøra og Kristiansund. Hvis vær og tid tillater, vil Solvik-Olsen sykle videre på Atlanterhavsvegen til Bud før dagen avsluttes med befaring av veiprosjekter i Molde.

Neste dag fortsetter med fokus på Nasjonale turistveier. Det blir stopp ved Trollstigen før turen går videre til Geiranger og et møte med havnesjefen for å diskutere tiltak for å redusere utslipp fra skip i verdensarvfjordene. Statsråden får deretter teste batterifergen mellom Anda og Lote og avslutter dagen med besøk til Brødrene Aa i Hyen som .

Mandag besøker Solvik-Olsen Havila i Fosnavåg, som er blitt tildelt kontrakt for Kystruten og Norges Maritime Kompetansesenter i Ålesund.

Tirsdag deltar samferdselsministeren på et møte med nordiske kolleger i Helsinki, men turen fortsetter fra Bergen onsdag morgen med et besøk til Møllendal der nye former for bildeling er under utprøving. Solvik-Olsen vil deretter se nærmere på E16 Bergen-Voss før resten av dagen er viet et folkemøte på Fedje.

Torsdag vil statsråden kjøre E39 og se nærmere på blant annet utbyggingsprosjektet Svegatjørn-Rådal mellom Os og Bergen. Det er også lagt opp besøk til Fitjar Mekaniske Verksted, som nå bygger Kystverkets nye skip. Derfra går turen med bil til Notodden på E134 før det blir testing av Bratsbergbanen til Skien. Etter planen avsluttes turen i Oslo ved midnattstider.

Presse er velkommen til å delta på alle deler av programmet. Interesserte journalister kan ta kontakt for mer detaljerte tidsangivelser.

Kontakter

Kontaktperson for media for programmet fredag - mandag: Kommunikasjonssjef Susanne Stephansen, mobil 480 32 792

Kontaktperson for media for programmet onsdag - torsdag: Kommunikasjonsrådgiver Kjell Brataas, mobil 45 29 97 12.

Om Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet
Samferdselsdepartementet
Akersgata 59 (R5)
Oslo

22 24 90 90http://sd.dep.no

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for post- og televirksomheten, for luftfarts-, veg- og jernbanesektoren, for riksvegferjene, kystforvaltningen og havne- og sjøtransportpolitikken.

Følg saker fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet går for to indre korridorer i videre planlegging av E39 Lyngdal vest - Sandnes3.8.2018 12:03Pressemelding

– En ny E39 med fire felt og 110 km/t vil endre mentalitet og horisonter for innbyggerne i Agder og Rogaland. En kraftig reduksjon i reisetid mellom Stavanger og Kristiansand vil styrke næringslivsklyngene og knytte regionene tettere sammen. Samtidig vil ny vei sørge for tryggere og sikrere reiser, både på de eksisterende veiene og på den nye veien. Samferdselsdepartementet går inn for to varianter av indre korridor i den videre planleggingen av strekningen E39 Lyngdal vest - Sandnes, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Ber Jernbanedirektoratet vurdere forbedringsmuligheter for Kongsvingerbanen17.7.2018 11:08Pressemelding

- Kongsvingerbanen spiller en viktig rolle for mange ulike deler av jernbanen nordøst for Oslo. For titusenvis av reisende er den primært en kjærkommen pendlerstrekning for stor-Oslo. Samtidig er den en viktig kobling for jernbanen mellom Norge og Sverige, hvor vi har sett stor trafikkvekst på persontogene mellom Oslo og Stockholm. Også næringslivet setter pris på strekningen, siden godstogene mellom Sør-Norge og Nord-Norge kjører på denne banen på sin tur via Sverige. Denne mangfoldige suksessen gjør at kapasiteten på jernbanestrekningen er i ferd med å bli sprengt. Derfor starter vi nå arbeidet med å se på løsninger for hvordan Kongsvingerbanen kan utvikles for å løse fremtidens transportbehov enda bedre, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom