Opplysningskontoret for frukt og grønt

Årets jordbærsesong 2018

Del

Det knytter seg alltid stor forventning til årets norske jordbærsesong. Kommer de tidlig? Blir det mye? Når er de på topp? Vi elsker jordbær, og vi spiser i snitt ca. 3 kg. per person i året.

Søte og gode jordbær - smaken av norsk sommer.
Søte og gode jordbær - smaken av norsk sommer.

- Årets norske sesong er godt i gang, og til St.Hans er det nok jordbær til alle i hele landet. Den knallvarme våren satte i gang modningen tidligere enn normalt, og ga oss en uvanlig tidlig start, men nå er vi tilbake til mer normale natte-temperaturer og en mer vanlig modning. I disse dager starter plukkingen i innlandet og vi ser store, fine og søte jordbær på vei ut i butikkene. Det er bare å glede seg, lover Gerd Byermoen i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Norske jordbær har hatt en god oppvekst – det er derfor de smaker så godt

Vårt nordiske klima gir oss de deiligste, søteste bærene. Det er lange lyse dager og kjølige netter som gjør at modningstiden går relativt sakte og bærene får sin karakteristiske gode smak. Det dyrkes omtrent 10 ulike sorter for salg i butikk i Norge i år. Disse sortene velges ut for å passe optimalt til jorden og klimaet der de skal dyrkes, og for å strekke sesongen lengst mulig. Noen sorter kommer tidlig på våren, andre senere på sommeren. Smak og utseende er selvsagt også viktig når sortene velges ut.

Jordbær passer til alle dagens måltider

Det aller beste med jordbær er å spise dem som de er – direkte fra kurven. Men de kan også bidra til å gjøre alle dagens måltider sommerlige og fristende. Til frokost, på brødskiven eller på yoghurten sammen med noen knuste nøtter. Som deilig dessert i matboksen eller i en salat. Jordbær smaker nydelig sammen med spekemat og ost, og sist men ikke minst er sommerens kanskje aller beste dessert jordbær med is eller fløte. Alle liker hjemmelaget smoothie med jordbær, og vil du spise is hver dag, er det bare å fryse smoothien så har du verdens beste smooth-is.

Jordbær er godt for oss

I tillegg til at de smaker utrolig godt, har også kroppen glede av jordbær. De har et høyt innhold av vitamin C og øker opptaket av jern fra andre matvarer. I tillegg er vitamin C viktig for hud, hår og immunforsvaret vårt. Jordbær er også en kilde til folat som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, samt kostfiber som er gunstig for fordøyelsen og gir en god magefølelse. Det er altså ikke bare godt, med også nyttig å spise jordbær.

Nøkkelord

Kontakter

Kommunikasjonssjef Gerd Byermoen, tlf. 952 83 171, e-post: gerd.byermoen@frukt.no

Bilder

Søte og gode jordbær - smaken av norsk sommer.
Søte og gode jordbær - smaken av norsk sommer.
Last ned bilde
Bruschetta kan du også lage med jordbær.
Bruschetta kan du også lage med jordbær.
Last ned bilde
En ordentlig sommerdessert med jordbær, melon, honning og kokos.
En ordentlig sommerdessert med jordbær, melon, honning og kokos.
Last ned bilde
Tørstedrikke og dessert i ett; lag en frisk og fristende jordbærsmoothie.
Tørstedrikke og dessert i ett; lag en frisk og fristende jordbærsmoothie.
Last ned bilde
Kommunikasjonssjef Gerd Byermoen, Opplysningskontoret for frukt og grønt
Kommunikasjonssjef Gerd Byermoen, Opplysningskontoret for frukt og grønt
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å øke forbruket av frisk frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer eller hvor varene er produsert. Dog ønsker vi å fremheve fordelene ved produksjon av frukt og grønnsaker i Norge. Vår hovedstrategi er å stimulere til økt forbruk av frisk frukt, bær, grønnsaker og poteter ved hjelp av langsiktig holdningspåvirkning.

Matglede, sammen med helse og ernæring står sentralt i vårt budskap. Det er en stor utfordring å få fortalt at et høyt daglig forbruk av frukt og grønnsaker er avgjørende for et sunt levesett. Norske forbrukere i alle aldre er vår viktigste målgruppe.

Følg saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

La naturlige vitaminer hjelpe deg gjennom forkjølelsestiden19.11.2018 14:27Pressemelding

Jeg liker alle årstider, bortsett fra november. Den fargerike flotte høsten er over og vinteren lar vente på seg. Det er mørkt, vått og surt ute og forkjølelsesvirus florerer. Hvordan skal vi komme oss gjennom denne tiden uten å bli liggende under dynen? Det finnes ulike råd, og mange sverger til ekstra vitamintilskudd når høstmørket og slappheten kommer. Men trenger vi egentlig vitaminer på boks?

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom