KPMG

Arendalsuka: Skattedebatten: Rett skatt i en digital tidsalder

Del

Få med deg KPMGs debatt om fremtidens skattesystem. I panelet stiller Øystein Dørum, NHO, Henrik Asheim (H) leder av finanskomiteen, Une Bastholm (MDG) finanskomiteen og Thor Leegard, advokat og ekspert i selskapsskatt.

  • Dato: Onsdag 15. august
  • Tid: kl. 15.00-15.45
  • Sted: Madam Reiersen

Digitale tjenester på tvers av landegrenser setter tradisjonelle skatteregler under press. Nye skattesystemer lages i disse dager, men vet vi nok til å sørge for at hvert land får sine inntekter uten å strupe utviklingen av digitale tjenester?

EU, OECD og en rekke land lager en rekke nye regler for beskatning av grensekryssende digitale tjenester, tjenester som er under stadig endring og utvikling. Hvor går denne utviklingen og hvordan bør den beskattes? Skal hvert land ha sine regler og bør selskaper i det hele tatt beskattes? Dette er spørsmål som blir stilt når KPMG inviterer til skattedebatten.

Til panelet stiller både finanspolitiske talspersoner, økonomer og representanter fra norsk næringsliv som konkurrerer i det globale, digitale markedet:

  • Henrik Asheim, stortingsrepresentant Høyre, leder Finanskomiteen
  • Une Bastholm, stortingsrepresentant MDG, medlem Finanskomiteen
  • Øystein Dørum, sjeføkonom, NHO
  • Thor Leegard, partner og advokat, KPMG Law Advokatfirma

Debatten blir også streamet på vår Facebook-side: https://www.facebook.com/events/297251230854073/

 KPMG på Arendalsuka

Gjennom vårt arbeid som revisorer og rådgivere for både private og offentlige virksomheter, får vi stor innsikt i hvilke utfordringer vårt samfunn står overfor. Denne innsikten har vi de seneste årene tatt med oss til den årlige Arendalsuka og satt viktige problemstillinger på agendaen. Til debattene inviterer vi representanter for myndigheter, politiske partier, næringslivet og offentlige virksomheter som belyser temaene fra ulike ståsted.

Les mer: http://kpmg.no/arendalsuka

Nøkkelord

Kontakter

Per Daniel NybergPartner/advokat

Per Daniel arbeider med norsk og internasjonal skatterett, internprising og skattespørsmål knyttet til EØS-avtalen. I tillegg til selskapsbeskatning har han utstrakt erfaring fra særbeskatningsregimer for rederier samt petroleumsvirksomhet.

+47 40639265per.daniel.nyberg@kpmg.no

Thor LeegaardPartner/advokat

Thor er spesialist på norsk og internasjonal selskapsskatterett, inkludert anvendelsen av EØS-avtalen i norsk skatterett. Han har omfattende erfaring knyttet til oppkjøp og restrukturering, strukturering av internasjonale konsern og til skattemessige forhold knyttet til verdipapirinvesteringer.

+47 40639183thor.leegaard@kpmg.no

Bilder

Lenker

Om KPMG

KPMG
KPMG
Sørkedalsveien 6
0369 Oslo

+47 04063https://kpmg.no

KPMG er et globalt nettverk med selskaper som leverer profesjonelle tjenester innenfor revisjon, regnskap, rådgivning, skatt, avgift og forretningsjus. KPMG har rundt 207.000 ansatte i 153 land og i KPMG Norge jobber det mer enn 1200 ansatte fordelt på 25 kontorer. Fageksperter fra ulike forretningsområder og bransjer jobber side om side for å levere fremtidsrettede og innovative prosjekter som skaper verdi for virksomheter i privat og offentlig sektor. 

Følg saker fra KPMG

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra KPMG på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra KPMG

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom