Universitetet i Oslo

Arendalsuka: Brexit - hva skjer og er løsningen 'den norske modellen'?

Del

Brexit - hva skjer og er løsningen 'den norske modellen'? Forskning vs. politikk når tidl. EØS- og EU-minister marit Røsland skal debattere med to av Norges fremste EU-forskere, som vil dele det siste fra forskningsfronten om Brexit og europeisk integrasjon.

Om arrangementet

Hva er situasjonen seks måneder før Storbritannia offisielt trer ut av EU? Vi har invitert spennende eksperter til å diskutere status for Brexit og om 'den norske modellen' er et godt og realistisk alternativ for britene. 

Det knyttes spenning til hva Røsland har å si nå som hun ikke lenger er medlem av regjeringen, forskerne vil dele det siste fra forskningsfronten om Brexit og europeisk integrasjon, og det vil drøftes om en ny folkeavstemning er beste løsningen på uføret britene har havnet i. 

Tid: Tirsdag 14. aug. kl. 17:30-19:00

Sted: MS Sunnhordland, ARendal (Langbryggen på Pollen)

Panel

  • Marit Berger Røsland, i mange år en av statsministerens nærmeste betrodde som Norges siste EØS- og EU-minister og som tidl. statssekretær på Statsministerens kontor og i Utenriksdepartementet. Annonserte da hun tiltredte at det å håndtere Norges forhold til Brexit ville bli hennes viktigste oppgave som statsråd. 
  • Erik O. Eriksen, professor og senterleder, ARENA Senter for europaforskning, UiO, og en av Europas ledende eksperter på europeisk integrasjon
  • Chris Lord, professor, ARENA, UiO
  • Moderator: Øystein Kløvstad Langberg, journalist and Europe correspondent in Aftenposten

Nøkkelord

Kontakter

Mads A. Danielsen, seniorkonsulent ARENA, Universitetet i Oslo
Tlf. 479 04 759, m.a.danielsen@arena.uio.no

Bilder

Lenker

Om Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo
Universitetet i Oslo
Problemveien 7
0316 OSLO

+47 22 85 50 50http://www.uio.no

ARENA er et tverrfaglig forskningssenter ved Universitetet i Oslo som er et nasjonalt tyngepunkt innen studier av de politiske endringsprosessene i Europa, og er et av Europas ledende forskningsmiljøer på dette feltet. Senteret har de siste årene vært det mest publiserende samfunnsvitenskapelige miljøet i Norge. ARENA ledes av professor Erik Oddvar Eriksen. 

Følg saker fra Universitetet i Oslo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Oslo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Universitetet i Oslo

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom