Arctic Race of Norway

Arctic Race of Norway: Mark Cavendish topper sterkt felt

Del

Når den sjette utgaven av Arctic Race of Norway går av stabelen torsdag, står en nybakt sølvvinner fra EM sammen med etappevinnere fra både Tour de France og Giro d’Italia på startstreken. En av de som helt sikkert ønsker å slå dem alle er Nord-Norges egen August Jensen, som i fjor syklet inn til en sterk andreplass.

Mark Cavendish topper et sterkt felt i årets Arctic Race of Norway. Foto: ASO/Pauline Ballet
Mark Cavendish topper et sterkt felt i årets Arctic Race of Norway. Foto: ASO/Pauline Ballet

Mange interessante oppgjør

Men han vil få hard kamp om tittelen av en av de største stjernene av dem alle. For i år stiller også Mark Cavendish, tidligere verdensmester og vinner av 30 etapper i Tour de France, i verdens nordligste profesjonelle sykkelritt.

- Cavendish er en av sykkelsportens største profiler, og er den med nest flest etappeseiere i Tour de France. Det blir spennende å se hva han kan utrette når han kommer til Arctic Race of Norway, sier daglig leder i Arctic Race of Norway Knut-Eirik Dybdal.

Tidligere verdensmester Thor Hushovd tror det kan bli mange interessante oppgjør under årets ritt. Han tror Cavendish kommer til å bli utfordret på enkeltetapper av de sterke spurterne Christophe Laporte og Andrea Pasqualon, men håper at også de norske rytterne Sondre Holst Enger og Herman Dahl med sine gode spurtegenskaper, kan yppe seg.

- Alle disse vil helt sikker ha et ønske å ta skalpen til Cavendish under årets ritt, sier Hushovd.

Tøffeste klatreetappe i rittets historie

Vinneren av klatretrøya i fjorårets Tour de France, Warren Barguil, leder sitt lag Fortuneo-Samsic i årets ritt. Klatreeksperten vil helt sikkert like spesielt andre etappe, som har en samlet stigning på 2700 meter. Dette blir den tøffeste klatreetappen i Arctic Race of Norways seksårige historie.

En annen sterk klatrer, etappevinner fra Tour de France Omar Fraile, er også med i feltet. Han har også vunnet en etappe i Giro d’Italia, og ble kåret «King of the Mountains», kongen av fjellene, i årets Vuelta a Espana. Hushovd ser for seg et interessant oppgjør mellom Fraile, Barguil og et annet fransk klatretalent, Guillaume Martin.

- Både Barguil og Martin gjorde sine saker bra under årets Tour de France, og det blir spennende å se hva de kan utrette på den krevende andreetappen, sier Hushovd.

Nye stjerneskudd på gang

Sykkelsportens nye stjerneskudd Mathieu van der Poel har de siste årene dominert i Cyclocross, en form for offroad-sykling, og ble verdensmester i grenen i 2015. Nå satser han mer og mer på landeveien, og søndag spurtet han inn til EM-sølv. Thor Hushovd forventer at den unge nederlenderen som tidligere i år ble nederlandsk mester, viser frem sin eksplosivitet allerede på den første etappen.

- Mange mener van der Poel er den nye Peter Sagan, og den første etappen inn til Kirkenes er som skreddersydd for ryttere med hans kvaliteter, sier Hushovd.

Van der Poel er ikke den eneste nasjonale mesteren som stiller til start. Hushovd gleder seg også til å se hva den ferske britiske mesteren Connor Swift kan utrette når han under Arctic Race of Norway for første gang stiller for Dimension Data.

Første etappe starter i Vadsø torsdag 16. august, og siste etappe avsluttes i Alta søndag 19. august.

Thor Hushovd presenterer årets etapper

Nøkkelord

Kontakter

Knut-Eirik Dybdal, mobil 920 56 326
Roger Solheim, mobil 992 26 638

Bilder

Mark Cavendish topper et sterkt felt i årets Arctic Race of Norway. Foto: ASO/Pauline Ballet
Mark Cavendish topper et sterkt felt i årets Arctic Race of Norway. Foto: ASO/Pauline Ballet
Last ned bilde
August Jensen (t.v.) vant tredje etappe i fjorårets Arctic Race of Norway knepent foran sammenlagtvinner Dylan Teuns. Foto ASO/Pauline Ballet
August Jensen (t.v.) vant tredje etappe i fjorårets Arctic Race of Norway knepent foran sammenlagtvinner Dylan Teuns. Foto ASO/Pauline Ballet
Last ned bilde

Dokumenter

Lenker

Om Arctic Race of Norway

Arctic Race of Norway
Arctic Race of Norway
Strandgata 9
9405 Harstad

https://www.arctic-race-of-norway.com/no/

Arctic Race of Norway er et profesjonelt etapperitt på landeveisykkel. Rittet arrangeres hvert år i ulike deler av Nord-Norge. Ideen om Arctic Race of Norway – et internasjonalt sykkelritt som finner sted i de tre nordligste fylkene av Norge – ble unnfanget på øya Andørja i Ibestad kommune, øya som hvert år avholder det lokale arrangementet Tour de Andørja. Den første utgaven av Arctic Race of Norway kom i august 2013. 

Arctic Race of Norway er i dag et etablert ritt på UCI sin internasjonale sykkelkalender, som del av Europatouren. Det var først ranket som kategori 2.1, men har siden 2015 vært et 2.HC-ritt, som er det nest høyeste nivået for et internasjonalt sykkelritt.

Følg saker fra Arctic Race of Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Arctic Race of Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Arctic Race of Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom