Fjordkraft

Annenhver bilist vurderer elbil

Del

57 prosent av dem som kjører bil vurderer å kjøpe elbil neste gang de skal bytte bil, viser en landsdekkende undersøkelse InFact har gjennomført på vegne av strømleverandøren Fjordkraft.

Elbilen er i framvekst, og aller sterkest står den i aldersgruppen 30 til 44 år. Av disse mener 25 prosent av dem som kjører bil at det er svært aktuelt å kjøpe elbil neste gang de skal innom bilbutikken. Samtidig svarer 46 prosent at elbil kan være aktuelt, og dermed er det nesten tre av fire som stiller seg positiv til å eie elbil.

Samlet er 14 prosent av bilistene i dag svært positive til elbil, mens 43 prosent mener det kan være aktuelt. Til sammen altså mer enn halvparten av oss.

- Disse tallene bør få elbil-forhandlerne til å smile, sier kommunikasjonsdirektør Jeanne Tjomsland i Fjordkraft i en kommentar til den ferske målingen.

- For mens salgsstatistikkene viser hvor mange elbiler som omsettes i dag, indikerer denne målingen hvordan markedet kan se ut noen år fram i tid, fortsetter hun.

I Europa har markedet for ladbare biler nettopp passert én prosent. Her til lands hadde elbiler og hybrider en samlet markedsandel på hele 22 prosent i 2015, og elbilsalget skyter nå fart over hele landet.

Det at elbil i følge undersøkelsen i dag er mer aktuelt for dem mellom 30 og 44 enn dem mellom 18 og 29 tror Tjomsland at henger sammen med pris snarere enn interesse.

- Folk i etableringsfasen er gjerne forsiktig med å bruke for mye penger på bil. Et raskt søk på Finn.no viser at det akkurat nå er 19.131 bensin- og dieselbiler under 100.000 kroner til salgs her i landet. Når det gjelder elbiler og hybrider i den samme prisklassen er tilbudet kun 228 biler, så om dette er budsjettet kan drømmen om elbil lett forbli en drøm, avslutter Tjomsland.

Nøkkelord

Kontakter

Dokumenter

Om Fjordkraft

Fjordkraft er strømleverandør til privatkunder og bedrifter over hele Norge. 1,25 millioner mennesker har Fjordkraft i stikkontakten. Fra april 2017 er Fjordkraft både strømleverandør og mobilleverandør. Fjordkrafts virksomhet er innkjøp og videresalg av strøm og mobiltelefoni.

Fjordkrafts har 220 fast ansatte og hovedkontoret er i Bergen. Selskapet har også kontorer i Sandefjord, Trondheim, Oslo og Stavanger. I 2017 omsatte Fjordkraft-konsernet for 4,4 milliarder kroner. Fjordkraft Holding ASA ble børsnotert 21.mars 2018.

Følg saker fra Fjordkraft

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fjordkraft på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fjordkraft

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom