Audi

Andreas Bakkerud klar for Mattias Ekstrøms team EKS Audi Sport

Del

Andreas Bakkerud har signert en avtale med Mattias Ekströms team EKS Audi Sport. Avtalen strekker seg over flere år og sikrer Bakkerud en plass i et av FIA World Rallycross Championships beste team.

Audi viderefører sin fabrikkstøtte til teamet som i år skal hete EKS Audi Sport. Teamet skal delta med to nybygde Audi S1 EKS RX i årets verdensmesterskap i rallycross (FIA World Rallycross Championship). Mattias Ekström fra Sverige og Andreas Bakkerud fra Norge blir teamets to sjåfører.

- Med full støtte fra Audi er vi klare for å gi alt. Jeg er utrolig stolt og glad over å nå være en del av EKS-teamet. Det er en solid avtale som har stor betydning for meg på flere områder enn bare rallycross-banen. Nå kan jeg fortsette arbeidet med å bli verdens beste rallycross-fører, sier Andreas Bakkerud, som nå fortsetter karrieren som proff heltidsutøver.

Ny hverdag
Bakkerud, som har vært heltids motorsportutøver de siste fire årene med støtte av private sponsorer, blir nå heltidsproff med en betalt fabrikkavtale. Det innebærer også flere store endringer i hans private liv:

- Jeg vil i løpet av vinteren flytte fra mitt kjære Bergen til München for å bli rallycross-sjåfør på fulltid. Selv om jeg har kunnet fokusere på rallycross de siste to årene også, blir dette et stort steg videre i min karriere. Mitt mål er å bli verdensmester i rallycross, sier Bakkerud.

Audi går nå inn i med tyngre fabrikks-støtte, og det bygges to nye Audi S1 EKS RX biler med forutsetninger for å kjempe om seirer. – Vårt mål for 2018 er klart; vi ønsker å kjempe om VM-tittelen både for førere og team, sier Mattias Ekström.

I 2016 ble Mattias Ekström verdensmester, samtidig som hans team EKS vant teammesterskapet. I fjor ble Ekström nummer to i VM, mens EKS ble nummer tre blant teamene.

- Vi trengte å gjøre noen endringer i teamet. Derfor bygger vi nå to nye biler for å virkelig ta opp konkurransen mot Volkswagen og Peugeot, sier Ekström.

Den nye føreren i Team EKS Audi Sport, 26 år gamle Andreas Bakkerud fra Bergen, er ansett som en av verdens beste rallycrossførere. Han har deltatt i alle de 49 rundene som har blitt arrangert siden Rallycross-VM startet, med 18 pallplasseringer og seks seirer. I 2016 ble han nummer tre i VM, bak Ekström og Johan Kristoffersson.

- Det er en stor ære for meg å kjøre for Mattias sitt team. Vi har hatt et godt forhold i mange år, og jeg har fulgt utviklingen av EKS-teamet nøye. Sammen med teamet ønsker jeg nå å ta neste steg i min karriere og kjempe om tittelen, sier Bakkerud.

Sjefen for Audi Motorsport, Dieter Gass, er svært fornøyd med at Audi fortsetter sin satsing på rallycross.

- Vi lærte mye i Rallycross-VM i fjor, og vi er overbevist om at mesterskapet har potensial til å vokse. Om ikke så alt for lenge håper vi å se elektriske biler i dette mesterskapet, fordi elektrifisering er noe vi fokuserer på hos Audi, også i motorsport.

Fakta:

Mattias Ekström (S)
Født: 14. juli, 1978 i Falun
Bor: München
Sivil status: Samboer med Heidi, to barn
Høyde/vekt: 183 cm/79 kg
Startet karrieren: 1993

Andreas Bakkerud (N)
Født: 10. oktober, 1991 i Bergen
Bor: Bergen
Sivil status: Kjæreste med Cathrine
Høyde/vekt: 180 cm/72 kg
Startet karrieren: 1999

Statistikk i FIA World Rallycross Championship:

Mattias Ekström (S)
Løp: 37
Seirer: 10
Pallplasser: 18
Heatseirer: 20
Finaler: 28
Poeng: 783

Andreas Bakkerud (N)
Løp: 49
Seirer: 6
Pallplasser: 18
Heatseirer: 15
Finaler: 32
Poeng: 858

Kalender 2018

1) 14. og 15. april: World RX of Catalunya – Barcelona, Spania
2) 28. og 29. april: World RX of Portugal – Montalegre, Portugal
3) 12. og 13. mai: World RX of Belgium – Mettet, Belgia
4) 26. og 27. mai: World RX of Great Britain – Silverstone, Storbritannia
5) 9. og 10. juni: World RX of Norway – Hell, Norge
6) 30. juni og 1. juli: World RX of Sweden – Höljes, Sverige
7) 4. og 5. august: World RX of Canada – Trois-Rivières, Canada
8) 1. og 2. september: World RX of France – Lohéac, Frankrike
9) 15. og 16. september: World RX of Latvia – Riga, Latvia
10) 28. og 29. september: World RX of USA – Austin, USA
11) 13. og 14. oktober: World RX of Germany – Estering, Tyskland
12) 24. og 25. november: World RX of South Africa – Cape Town, Sør-Afrika

Kontakter

Jan Tore Brustad
Manager for Andreas Bakkerud
Mobil: 98634466
E-post: jantore@andreasbakkerud.no

Øyvind Rognlien Skovli
Kommunikasjonssjef Audi Norge
+ 47 911 15 986
oyvind.rognlien.skovli@moller.no

Bilder

Om Audi

Audi
Audi
Frysjaveien 31b
0883 Oslo

http://www.audi.no

Slagordet “Forspranget ligger i teknikken“ er en forpliktelse for merket Audi. Når du velger en Audi, velger du samtidig en bil som kan skreddersys dine individuelle behov.

Følg saker fra Audi

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Audi på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Audi

«Født på banen, bygd for veien» - Audi R8 med nytt og mer sportslig uttrykk24.10.2018 15:47Pressemelding

Kraftfull naturlig pustende V10-motor med to motoralternativer Forbedret fjæring sørger for mer dynamisk styring Nytt, slående eksteriørdesign Det er ikke bare designet som har blitt mer sportslig på Audi R8 Coupé og Spyder – de har også blitt mer kraftfulle. De nye modellene kommer for salg i Europa tidlig i 2019. R8 har på alle mulige måter en unik posisjon i Audi, og nå blir den både mer kraftfull og raskere, sier Michael-Julius Renz, Managing Director of Audi Sport GmbH . Enda mer kraftfull Motorsport er en del av vårt DNA. Denne bilen deler 50 prosent av delene sine med R8 LMS GT3 og hele 60 prosent med R8 LMS GT4, ingen annen produksjonsbil er så tett på en banebil som R8, forteller Oliver Hoffmann, Technical Managing Director of Audi Sport GmbH. Lynrask respons, høyt turtall og unik lyd – hjertet til Audi R8 er dens naturlig pustende og kraftfulle V10-motor. Det er også denne motoren som sitter i både R8 LMS GT3 og R8 LMS GT4. Motoren kan leveres i to ulike utgaver til kundene,

Endelig er Audi e-tron i Norge, og på mandag vises den frem for første gang på en eksklusiv pressevisning i Oslo sentrum18.10.2018 13:53Presseinvitasjon

Dato: 22. oktober Tidspunkt: 0900 – 1200 Hvor: DogA – Design og Arkitektur Norge, Hausmanns gate 16, 0182 Oslo Det blir mulighet for en-til-en med Elin Sinervo, direktør i Audi Norge. Hver redaksjon vil få muligheten til å melde på én journalist og én fotograf. Om du ennå ikke har meldt deg på, kan det gjøres her: https://e-tron.rsvp.is/

Audi SQ2 - kompakt-SUV med imponerende ytelser3.10.2018 10:29Pressemelding

Slående design og imponerende ytelse: Audi viser nå frem SQ2 for første gang på bilmessen i Paris. Den nye toppmodellen i Q2-familien skiller seg ut i kompakt-SUV-segmentet, med 300 hestekrefter, 0 – 100 unnagjort på 4.8 sekunder, og en toppfart på 250 kilometer i timen. I tillegg kommer den selvfølgelig med quattro firehjulsdrift og S sportsunderstell, som sørger for godt grep og at alle kreftene plasseres riktig og komfortabelt på veien. Audi SQ2 er også ledende i sitt segment når det kommer til infotainment- og assistentsystemer.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom