Nærings- og fiskeridepartementet

Andre år på rad med flere fiskere (oppdatert versjon)

Del

For andre året på rad er det økning i antall fiskere i Norge. Antallet fiskebåter har også økt fra 2016 til 2017, viser tall fra Fiskeridirektoratet.

Fiskeriminister Per Sandberg  i prat med fisker  Magnus Olsen fra Skjervøy.
Fiskeriminister Per Sandberg i prat med fisker Magnus Olsen fra Skjervøy.

- Det er svært gode nyheter at det også i år er flere som ønsker å bli fiskere. Veldig gledelig er det også at antallet kvinnelige fiskere øker, sier fiskeriminister Per Sandberg (Frp). - Det viktigste i et langsiktig perspektiv er at vi skaper lønnsomme arbeidsplasser langs kysten. Lønnsom virksomhet er den beste distriktspolitikk, sier Sandberg.

Fiskere som har fiske som hovedyrke er økt fra 9426 i 2016 til 9493 fiskere i 2017. Antallet kvinnelige fiskere med fiske som hovedyrke er økt fra 273 kvinner i 2016 til 310 kvinner i 2017.

- Gode tider gjør nå at det investeres stort i fiskerinæringen. Antallet fiskebåter er også økt, og det er blant de minste båtene økningen er størst. Trenden med at ungdom søker seg til yrket fortsetter også. Det lover godt for framtiden for denne næringen, sier Sandberg.

Les mer om tallene på Fiskeridirektoratets nettsider: https://www.fiskeridir.no/Yrkesfiske/Nyheter/2018/0118/Flere-registrerte-fiskefartoey-under-11-meter

Bilder

Fiskeriminister Per Sandberg  i prat med fisker  Magnus Olsen fra Skjervøy.
Fiskeriminister Per Sandberg i prat med fisker Magnus Olsen fra Skjervøy.
Last ned bilde

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom