Medietilsynet

Anbefaler lyttere til å oppdatere sine digitalradioer

Del

Den 11. januar slukkes FM-nettet i Nordland. I tillegg vil alle NRKs radiokanaler sendes i DAB+. For å få inn de riksdekkende kanalene anbefales alle å oppdatere sine digitalradioer.

Anbefalingen gjelder for hele landet. Kanallista er oversikten på skjermen i radioen. Se etter «scan», «full scan» eller «rescan». På noen radioer kan det også være nødvendig å gjenopprette fabrikkinnstillingene («factory reset»). Natt til 11. januar gjøres det endringer i sendernettene og nye kanaler kommer til. Ikke alle radioapparater fanger opp endringer automatisk – derfor er en oppdatering av kanallista viktig.

Alle NRKs kanaler sendes i DAB+ fra og med onsdag 11. januar. P4 og Radio Norge sender i DAB (uten pluss) i en periode fremover.

De som har en førstegenerasjons DAB-radio (uten pluss) vil kun få inn P4 og Radio Norge av rikskanalene etter 11. januar. For å motta et fullstendig riksdekkende radiotilbud må man enten ha en DAB+-radio eller benytte andre digitale plattformer (internettradio, mobil, nettbrett eller tv).

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Medietilsynet

Medietilsynet
Medietilsynet
Nygata 4
1607 Fredrikstad

69 30 12 00http://www.medietilsynet.no

Medietilsynet arbeider med veiledning av barn og unge i bruk av digitale medier, aldersgrenser for kinofilm, støtteordninger, behandler søknader om pressestøtte og fører tilsyn med kringkasting. Tilsynet er underlagt Kulturdepartementet.

Følg saker fra Medietilsynet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Medietilsynet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Medietilsynet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom