Ambassadens kommentar til gårsdagens Urix program

Del

Den saudi-statsborgeren Loujain al-Hathloul ble fengslet sammen med andre kvinner på grunn av anklager knyttet til trusseler mot statssikkerheten, samfunnetssikkerhet samt samarbeid med utenlandske land fiendtlige til Saudi-Arabia, og det er staffbart etter loven.

Noen ble løslatt og andre er under etterforsking. Insatte behandles i henhold til loven som beskytter deres rettigheter når det gjelder helsetjenester, kontakt med foreldrene og skaffe advokat til dem.

Saken har ingen ting å gjøre med aktivistenes krav om rettigheter til å kjøre bil eller mot vergesystemet. Menneskerettighter har ingenting med deres fengsling å gjøre.  

Når det gjelder krigen i Jemen så er den en jemenisk-jemenisk krig som har pågått i flere år. Saudi-Arabia grep inn på anmodning av den legitime regjeringen i Jemen og det  i samsvar med internasjonale lover og for å beskytte sine grenser mot angrep fra Houthi-militsene. Saudi-Arabia har støttet politiske løsninger for å stabilisere Jemen og for å få slutt på befolkningens lidelser,blant annet gjennom matforsyning og medisinsk hjelp samt økonomi støtte via bankinnskudd.

Jemens forlengte humanitære krise skyldes Houthi-militias brudd på de internasjonale konvensjonene. Drone-styrte ballistiske missiler ble rettet mot oljepumpestasjoner i Saudi Arabia. Til sammen er det 224 raketter som har blitt skutt mot Saudi Arabia. Dette  truer sikkerheten i regionen og verdensøkonomien. Landminer blir brukt mot sivile i områder som tilhører den legitime regjeringen.

Iran støtter Houthi-terrormiliten ved at de forsyner dem med raketter og våpen.Det internasjonale samfunnet må ta sitt ansvar for å få slutt på den iranske innflytelsen i Jemen, noe som kommer til å sikre slutt på krigen og bringe fred i Jemen.

Kontaktinformasjon:
Saudi-Arabias ambassade i Oslo
Tlf.: +47 22 04 90 11

Om Royal Embassy of Saudi Arabia in Norway

Royal Embassy of Saudi Arabia in Norway
Frøyas gate 11
0273 Oslo

22049011https://embassyoslo.com/saudi/