Fagforbundet Industri Energi

Alvorlig svekkelse av områdeberedskapen for Halten-Nordland

Del

Fagforbundet Industri Energi reagerer svært negativt på at Statoil har annonsert at de vil anbefale en løsning uten stasjonering av søk- og redningshelikopter i Brønnøysund.

Industri Energi reagerer svært negativt på at Statoil har annonsert at de vil anbefale en løsning uten stasjonering av søk- og redningshelikopter i Brønnøysund.

– Vi er sterkt uenig med Statoil hvis de velger å ikke ha et søk- og redningshelikopter (SAR) stasjonert i Brønnøysund, sier Frode Alfheim, nestleder i Industri Energi.

Dette vil få alvorlige konsekvenser for områdeberedskapen.

-Vi er det største forbundet for offshoreansatte i Norge, og vi finner oss ikke i at en spiller Jeopardy med sikkerheten til våre medlemmer. Dette er en sak vi kommer til å ta til høyeste nivå sier Alfheim.

I strid med godkjenning
Statoil bekreftet nylig overfor Helgelendingen at selskapet ikke anbefaler stasjonering av søk- og redningshelikopter i Brønnøysund. Dette stikk i strid med Stortingets behandling av utbyggingen av Aasta Hansteen.

I stortingsproposisjonen står det klart at Statoil ønsker å styrke beredskapen for Halten Nordlandområdet ved å tilføre et ekstra beredskapsfartøy lokalisert i nordlig sektor og et ekstra SAR-helikopter lokalisert i Brønnøysund.

Les mer om Stortingets behandling av saken her.

Svært uklokt
Ved utbyggingen og drift av Aasta Hansteen kommer det til å være stor aktivitet i området. Frode Alfheim understreker at Statoils nye forslag vil innebære en alvorlig svekkelse av beredskapen for et større område.

-Forslaget Statoil nå kommer med er svært uklokt. Vi har hele tiden vært i tett dialog med våre tillitsvalgte, og sakens alvor gjør at forbundet nå kommer til å kjøre saken til høyeste nivå, sier Alfheim.

Han forsikrer at både departementet, Stortinget og Petroleumstilsynet i nær framtid vil bli gjort kjent med forbundets bekymringer for områdeberedskapen.

Nøkkelord

Kontakter

Nestleder Frode Alfheim i Industri Energi: mobil 909 68 615

Om Fagforbundet Industri Energi

Fagforbundet Industri Energi
Fagforbundet Industri Energi
Youngsgate 11
0181 Oslo

02390https://www.industrienergi.no/

Industri Energi er i dag Norges største og mest slagkraftige forbund for ansatte med tilknytting til industri- og energisektoren i Norge. Forbundet har 58.000 medlemmer og er det fjerde største forbundet i LO.

Følg saker fra Fagforbundet Industri Energi

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fagforbundet Industri Energi på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fagforbundet Industri Energi

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom