Agder Energi

Alvorlig nestenulykke med helikopter

Del

Torsdag formiddag var et helikopter på oppdrag for Agder Energi Nett i nærkontakt med høyspentlinjer i Senumstad i Birkeland.

- Først og fremst er vi glad for at ingen ble skadet og at helikopteret landet som normalt på Gullknapp i Arendal. Vi ser alvorlig på hendelsen som fort kunne fått et langt mer dramatisk utfall. Vi er i dialog med helikopterselskapet og har etablert en egen intern granskning, sier konserndirektør Unni Farestveit i Agder Energi.

Helikopteret, som opereres av det finske selskapet Heliwest, var i gang med å kartlegge strømlinjene da hendelsen inntraff. Ifølge en redegjørelse fra helikopterselskapet skal hendelsen ha skjedd i forbindelse med en unnvikelsesmanøver i krysningspunktet mellom to ulike høyspentlinjer. Observasjoner Heliwest har gjort av helikopteret viser merker ytterst på rotorbladene.

Oppdraget satt på vent

Oppdraget til Heliwest ble umiddelbart satt på vent, i tillegg har Agder Energi Nett satt i gang en intern granskning av hendelsen.

Hendelsen er varslet til Luftfartstilsynet.

Kontakter

Konserndirektør Unni Farestveit
Telefon: 916 64 495

Bilder

Om Agder Energi

Agder Energi
Agder Energi
Kjøita 18
4630 Kristiansand

38 60 70 00http://www.ae.no

Agder Energi foredler og forvalter fornybar energi. Konsernets virksomhet omfatter produksjon, distribusjon og salg av fornybar energi, samt energitilknyttede tjenester. Vår visjon er å være et ledende norsk konsern innen fornybar energi.

Følg saker fra Agder Energi

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Agder Energi på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Agder Energi

Kronikk: Ekstremværet "Knud" og strømbrudd28.9.2018 17:09Debattinnlegg

Fredag 21. september mellom klokken 13 og 14 traff "Knud" hele sørlandskysten fra Flekkefjord til Risør. Det er en distanse på 20 mil, og det var orkan i vindkastene. På Lindesnes Fyr ble vindstyrken målt til 42,5 m/s, grensen for orkan begynner ved 32,6 m/s. Med en vindretning rett fra syd blåste det kraftig innover våre fjorder og daler. Flere tusen trær veltet over linjenettet slik at mange tusen kunder mistet strømmen. Linjenettet ble påført betydelige skader svært mange steder på Agder da linjer falt på bakken og stolper knakk.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom