Alstom presenterer el-veier

Del

I forbindelse med at Frankrikes president Emmanuel Macron besøkte Sverige, presenterte Alstom sitt el-veiprosjekt på Volvokonsernets hovedkontor i Gøteborg. APS for vei er en innovativ løsning som bidrar til mer bærekraftig transport og utvider Alstoms grønne portefølje.

APS-systemet er spesialutviklet for å drive elektriske lastebiler, og er installert og testes nå ved Volvo Groups svenske testanlegg. Alstom har levert hele elektrifiseringssystemet, inkludert strømforsyning som er innebygd i veibanen. Europa, spesielt Sverige, Tyskland, Storbritannia og Frankrike, samt USA er i front når det gjelder forskning og implementering av el-veier.

Alstoms el-veiprosjekt er sponset av Energimyndighetene i Sverige, med Volvo Group som partner. Prosjektet går ut på at Alstom tilpasser sin elektrifiseringsløsning, APS, som i dag brukes til sporvogner, til veitransport.

APS er opprinnelig en dynamisk kraftoverføring for sporvogner som har blitt brukt i syv byer over hele verden, inkludert Bordeaux, Rio de Janeiro og Dubai, for mer en 30 millioner kjørte kilometer. Andre utviklinger som har APS som utgangspunkt, inkluderer SRS, et system for statisk lading av sporvogner og elektriske busser som er utstyrt med innebygd energilagring. APS for vei har blitt utviklet av Alstom i Vitrolles og Saint-Ouen i Frankrike.

– Alstom er stolt over å samarbeide med Volvo Group for innovativ miljøvennlig teknologi for elveier. Alstom er godt kjent i Sverige for tog og vedlikehold, men vi vokser også innen signalering og infrastruktur, sier Rob Whyte, administrerende direktør for Alstom i Norden.

Nøkkelord

Kontakter

Carl Åge Bjørgan, Administrerende Direktør for Alstom Transport Norway AS
Mobil: 928 48 140

Om Alstom Norge

Alstom Norge
Drammensveien 165
0277 Oslo

928 48 140

Følg saker fra Alstom Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Alstom Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.