Stortinget

Alltingspresidenten på offisielt besøk

Del

Alltingspresident Steingrímur J. Sigfússon kommer på offisielt besøk til Norge i perioden tirsdag 15.–fredag 18. mai. Stortingspresident Tone W. Trøen er vert for besøket.

Sigfússon følger også 17.-maifeiringen i Oslo på formiddagen og på Eidsvold på ettermiddagen.

– Norge og Island har et tett og godt forhold. Det er flott å være vert for min kollega, som ble alltingspresident etter valget i fjor, sier stortingspresident Tone W. Trøen, som tar imot sin islandske kollega på ettermiddagen den 15. mai til møte på sitt kontor.

Etter møtet blir det offisiell signering av gjesteprotokollen i Eidsvollsgalleriet, der det også blir mulighet for mediene å møte de to kollegene.
 
Tid: Tirsdag 15.5. kl. 15.15
Sted: Stortinget, Eidsvollsgalleriet

Island feirer sine første 100 år som selvstendig stat i år.

– Derfor er det ekstra hyggelig at Sigfússon kunne legge besøket til 17. mai, så han får følge vår årlige feiring av nasjonaldagen her i Norge, sier Tone W. Trøen.

I tillegg til å være med på feiringen av nasjonaldagen, skal alltingspresidenten til audiens på Slottet. Han skal ha møter med utenriks- og forsvarskomiteen, statsminister Erna Solberg og kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner, som også er nordisk samarbeidsminister.

Les mer om alltingspresident Steingrímur J. Sigfússon på Alltingets nettsider.

Kontakter

Gunnar Syverud, tlf. 909 54 713

Om Stortinget

Stortinget
Stortinget
Postboks 1700 Sentrum
0026 Oslo

23 31 30 50http://www.stortinget.no

Stortinget er Norges nasjonalforsamling. De viktigste oppgavene til Stortinget er å vedta lover, bestemme statens budsjett og kontrollere regjeringen.

Følg saker fra Stortinget

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stortinget på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Stortinget

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom