Reitangruppen

All kyllingproduksjon i REMA 1000 er nå narasinfri

Del

Produkter med tydelig merking vil være tilgjengelig i alle REMA 1000-butikker fra 1.februar.

Kyllingproduktene merket Solvinge er nå, i likhet med Stangekylling, fostret opp på en annen type fôr - uten bruk av narasin i produksjonen. Det betyr at våre kunder fra 1.februar kan kjøpe produkter som er merket med 100% narasinfri produksjon.

- Norsk kylling har på kort tid lagt om hele kyllingproduksjonen. Det gjør det mulig for oss å kunne tilby et helt sortiment av kyllingprodukter uten narasin innen kort tid, sier kategorisjef Christian Moen.

REMA 1000 og Norsk Kylling har vært aktive i arbeidet gjennom handlingsplanen som næringen har utarbeidet i fellesskap. I tillegg er det jobbet parallelt med ekstraordinære grep i hele verdikjeden. En tverrfaglig ekspertgruppe med veterinærer, mikrobiologer, nasjonale og internasjonale eksperter på fjærkre har deltatt i arbeidet. Norsk Kylling har siden januar 2015 hatt forsøksflokker på kyllinger som har fått narasinfritt for. De første narasinfrie kyllingene ble slaktet i mars samme år.

Direktør for dyrevelferd hos Norsk Kylling, Merete Forseth forteller at de det siste året har produsert ca.75 flokker med narasinfritt fôr.

-Resultatene har vært svært oppløftende. Kyllingene trenger noe mer tid på å nå samme vekt som tidligere og det er noe mer krevende å drive med kyllingproduksjon. Vi er imidlertid tilfredse med å kunne produsere kylling uten medisinert fôr. Dette er et viktig ledd i arbeidet med å gjøre kyllingproduksjonen vår til den beste hva gjelder kvalitet, ansvarlighet og dyrevelferd, sier Forseth.

Kontakter

Om Reitangruppen

Reitangruppen
Reitangruppen
Lade Gaard, Lade Alle 40
7041 Trondheim

73 89 10 00http://www.reitangruppen.no

Reitangruppens visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. Reitangruppen omsatte i 2016 (inkl. franchiseomsetning) for 89 milliarder kroner, sysselsetter 38 000 mennesker i Norden og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap og en synlig aktør i Nord-Europas arbeidsliv.

Reitangruppen består av fem forretningsområder: REMA 1000, Reitan Convenience, Uno-X Energi, Reitan Eiendom og Reitan Kapital. 

Følg saker fra Reitangruppen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Reitangruppen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Reitangruppen

Ada Sofie Austegard blir Årets Ladejarl 201711.9.2017 11:30Pressemelding

Siden 2000 har Ada Sofie Austegard jobbet for en barndom uten vold. Gjennom Stine Sofies Stiftelses arbeid har ofre, pårørende og etterlatte fått bedre rettigheter og økt politisk fokus på vold og overgrep mot barn. Hver uke kommer det voldsutsatte barn til Stine Sofie Senteret hvor de sammen med trygge voksne får lære, leke og mestre. Nå får hun Reitangruppens årlige verdipris «Årets Ladejarl» for 17 år i tjeneste for voldsutsatte barn.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom