Reitangruppen

All kyllingproduksjon i REMA 1000 er nå narasinfri

Del

Produkter med tydelig merking vil være tilgjengelig i alle REMA 1000-butikker fra 1.februar.

Kyllingproduktene merket Solvinge er nå, i likhet med Stangekylling, fostret opp på en annen type fôr - uten bruk av narasin i produksjonen. Det betyr at våre kunder fra 1.februar kan kjøpe produkter som er merket med 100% narasinfri produksjon.

- Norsk kylling har på kort tid lagt om hele kyllingproduksjonen. Det gjør det mulig for oss å kunne tilby et helt sortiment av kyllingprodukter uten narasin innen kort tid, sier kategorisjef Christian Moen.

REMA 1000 og Norsk Kylling har vært aktive i arbeidet gjennom handlingsplanen som næringen har utarbeidet i fellesskap. I tillegg er det jobbet parallelt med ekstraordinære grep i hele verdikjeden. En tverrfaglig ekspertgruppe med veterinærer, mikrobiologer, nasjonale og internasjonale eksperter på fjærkre har deltatt i arbeidet. Norsk Kylling har siden januar 2015 hatt forsøksflokker på kyllinger som har fått narasinfritt for. De første narasinfrie kyllingene ble slaktet i mars samme år.

Direktør for dyrevelferd hos Norsk Kylling, Merete Forseth forteller at de det siste året har produsert ca.75 flokker med narasinfritt fôr.

-Resultatene har vært svært oppløftende. Kyllingene trenger noe mer tid på å nå samme vekt som tidligere og det er noe mer krevende å drive med kyllingproduksjon. Vi er imidlertid tilfredse med å kunne produsere kylling uten medisinert fôr. Dette er et viktig ledd i arbeidet med å gjøre kyllingproduksjonen vår til den beste hva gjelder kvalitet, ansvarlighet og dyrevelferd, sier Forseth.

Kontakter

Om Reitangruppen

Reitangruppen
Reitangruppen
Lade Gaard, Lade Alle 40
7041 Trondheim

73 89 10 00http://www.reitangruppen.no

Reitangruppens visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. Reitangruppen omsatte i 2017 (inkl. franchiseomsetning) for 89 milliarder kroner, sysselsetter 37 000 mennesker i Norden og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap og en synlig aktør i Nord-Europas arbeidsliv.

Reitangruppen består av fem forretningsområder: REMA 1000, Reitan Convenience, Uno-X Energi, Reitan Eiendom og Reitan Kapital. 

Følg saker fra Reitangruppen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Reitangruppen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Reitangruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom