Parat

Aldersdiskriminering fra NHO-sjefen

Del

NHO-sjef Kristin Skogen Lund er aktivt tilstede i TV, radio og i sosiale medier om dagen, der hun promoterer NHOs årskonferanse som har temaet «verdien av arbeid». Et viktig og godt tema, problemet oppstår når hun føler behov for å diskriminere voksne arbeidstakere.

Skogen Lund fortjent ros for å sette søkelyset på det overordnede viktige om hvilken verdi arbeid har for samfunnet, bedrifter og enkeltmennesker. Dette i tillegg til behovet for å få flere i jobb, viktigheten av å få flere kvinner over fra deltid til heltid, og nødvendigheten av at flere av oss står lenger i jobb og ikke runder av straks vi har passert 60.

Sett i lys av dette kommer hun med en underlig uttalelse på NRK nyhetsmorgen tirsdag. Skogen Lund har med seg en ung gutt som følger henne gjennom dagen og som dokumenterer aktivitetene fortløpende på sosiale medier – Flott! Denne dyktige ungdommen får fortjent skryt, men hun føler samtidig behov for å si at 40-åringer sannsynligvis ikke kunne gjort den samme jobben. Mener Skogen Lund virkelig at 40-åringer er evneveike og utdaterte?

Det er mulig jeg er litt hårsår og nærmer meg en alder der NHO-sjefen finner meg mindre attraktiv som arbeidstaker, men det er grunn til å reagere. Den samme NHO-sjefen valgte i 2016 å sparke over 50 ansatte over 60 år gjennom å tilby sluttpakker – samtidig som de ansatte 25 unge. Kristin Skogen Lund begrunnet dette med behov for å fornye kompetansen i organisasjonen.

Vi i Parat ønsker et godt forhold til arbeidsgivere og vi vil ha tillit til NHO-sjefen, men hva er det egentlig hun mener? Vil hun ha flere i arbeid, eller mener hun voksne arbeidstakere i 40-årene er i ferd med å bli utdatert og egentlig bør skyves ut av arbeidslivet?

Nøkkelord

Kontakter

Om Parat

Parat
Parat
Lakkegata 19-23
0133 Oslo

21 01 36 00http://www.parat.com

Følg saker fra Parat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Parat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Parat

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom