Sector Alarm

Alarmerende ferietid!

Del

Mange nordmenn planlegger i disse dager å reise til fjells eller til utlandet i vinterferien. Erfaringer viser at ferietid dessverre også er innbruddstid. Det betyr at innbruddssikring bør være en naturlig del av gjøremålslista før ferien, mener kommunikasjonssjef i Sector Alarm Sissel Eckblad.

Gjør avtale med naboen om å tømme postkassen når du er på ferie.
Gjør avtale med naboen om å tømme postkassen når du er på ferie.

Antall alarmsignaler øker

-Vi opplever en økning i antall mottatte signaler ved hver eneste ferie. Man tror gjerne at det er høysesong for innbrudd kun om sommeren, men risikoen for innbrudd øker ved hver ferieperiode. Derfor er det viktig at boligen også innbruddsikres før vinterferien. I tillegg ser vi at endrede rutiner i forbindelse med ferien også bidrar til en økning i antall utløste alarmer.Vi frykter derfor at ferieklare nordmenn glemmer å ta viktige forhåndsregler i egen bolig før de reiser. 

Enkle grep bidrar

Mange er opptatt av å sikre huset sitt for lengre ferier, men vi ser at langhelger og ukesferier også gir stor risiko for innbrudd. Ferieklare nordmenn er kanskje litt naive og glemmer sikringen før ferien. Et engelt grep kan være å be naboen måke snø mens du er borte, sier Eckblad. -Sikring er viktig uansett om du skal reisebort eller om du tar vinterferien hjemme.

Har du alarm – bruk den!

I dag er det omkring 450 000 boliger i Norge med boligalarm tilknyttet en alarmstasjon i Norge. Det er imidlertid mange som slår av alarmen om natten, i god tro om innbruddstyver ikke bryter seg inn i boliger med mennesker i. Dette er dessverre ikke tilfellet.

- Mange innbrudd skjer når folk sover. Vi anbefaler derfor å bruke alarmen, ikke bare når du reiser bort, men også når du er hjemme. Alle alarmer kan skreddersys slik at du fritt kan bevege deg selv når alarmen er aktiv, sier Sissel Eckblad i Sector Alarm.

Gjennomfør en sikkerhetssjekk før ferien
For å avverge boliginnbrudd, bør det se ut som om dere er hjemme. Det kan være smart å samarbeide med naboen om måking og tømming av postkassen. Kast gjerne litt søppel i søppelkassen deres også, dermed blir det ikke så tydelig at naboen ikke er hjemme. Det kan også være en ide å låne bort parkeringsplassen på gårdsplassen til naboen når du er bortreist.

Sector Alarms råd for boligsikring før vinterferien:
• Lås vinduer og dører
• Skjul verdifulle gjenstander
• Stopp post og aviser. En overfylt postkasse er en direkte invitasjon til tyver
• Ikke la søppelkassen stå tom
• Fjern stiger og liknende
• Gjør en avtale med naboen om å måke snø mens dere er bortreist
• Husk å variere belysningen. Det kan du gjøre med SmartPlugger, klokkebryter eller fotoceller
• Ha forsikringsgodkjente låser på ytterdører og spesielt utsatte vinduer
• Monter forsikringsgodkjent alarm
• Bruk alarmen – både når du er hjemme og når du er borte

Kontakter

Bilder

Gjør avtale med naboen om å tømme postkassen når du er på ferie.
Gjør avtale med naboen om å tømme postkassen når du er på ferie.
Last ned bilde

Om Sector Alarm

Sector Alarm
Sector Alarm
Postboks 113 Grefsen
0409 Oslo

915 03033http://www.sectoralarm.no

Sector Alarm er et norsk konsern i sterk vekst og hadde i 2017 en omsetning på litt over 2 milliarder. Selskapet ble etablert i 1995 og er i dag en av de ledende aktørene i Europa. Sector Alarm leverer trygghet til sine kunder gjennom alarmløsninger til boliger og bedrifter. Selskapet har mer enn 520.000 kunder og over 1.750 medarbeidere i Norge, Sverige, Finland, Irland, Spania og Frankrike. I Norge har selskapet 175.000 kunder og 600 medarbeidere. Både medarbeidere og kunder er i fokus hos oss, noe våre klimaundersøkelser og de mange prisene vi har mottatt for beste kundeservice bekrefter.

Følg saker fra Sector Alarm

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sector Alarm på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sector Alarm

Sector Alarm inngår byråavtale med Starcom i Norge28.11.2018 10:04Pressemelding

Etter en omfattende mediebyråpitch velger Sector Alarm Starcom som partner i Norge. Samarbeidet omfatter hele tjenestespekteret innenfor mediebyråtjenesten. Siden etableringen i 1995 har Sector Alarm blitt det nest største alarmselskapet i Europa, med mer enn 500 000 kunder og over 1 700 ansatte. Samarbeidet inkluderer markedene i Norge, Sverige, Finland, Irland, Frankrike og Spania. Gjennom Publicis-byråene Starcom og Zenith.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom