Aksjon Strandhogg/ Spatial Ops III-VI

Del

Spatial Operations inviterer til live skulpturaksjon på Odderøya i anledning premiere på kortfilm fra ekspedisjoner i Rendalen og California. Aksjon med publikum som observatører på avstand, med kikkert. En gruppe gjør landgang og gjennomfører en rask skulpturmontering, legger et røykteppe, trekker ut og belyser den ferdige skulpturen med en lysrakett. Aksjonen vil være synlig fra Vestre batteri på Odderøya i Kristiansand.

Fra Ekspedisjon til Island, 2016
Fra Ekspedisjon til Island, 2016

Lørdag 18. August, Vestre batteri, Odderøya 20:00 

Spatial Operations presenterer:

Strandhogg

Aksjon med publikum som observatører på avstand, med kikkert. En gruppe går i land og gjennomfører en skulpturaksjon på Dybingen, som er synlig fra Vestre batteri på Odderøya. Ved å bruke batteriet til publikum reaktiveres stedet som observasjonspost og publikum blir vitne til landskapsarbeid i full skala. Batteriets plassering i terrenget dekker innseilingen til Kristiansand ved sundet mellom Odderøya og Dybingen.

Spatial Operations III-VI

Etter endt aksjon blir publikum invitert opp i bunkeren som var kommandoplass Odderøya til 2006 for visning av film og fotoarbeider fra ekspedisjoner til Rendalen og California vinteren 2017-18.

https://tikkio.com/tickets/5699-spatial-ops-iii-vi-premiere-og-performance 

Film fra ekspedisjon til Island 2016
Videokanal

Nøkkelord

Kontakter

Jens Stegger Ledaal

Mob: 90666713

Bilder

Fra Ekspedisjon til Island, 2016
Fra Ekspedisjon til Island, 2016
Last ned bilde
Fra Glamis, California, januar 2018
Fra Glamis, California, januar 2018
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Fra Cargo Muchacho Mts., januar 2018
Fra Cargo Muchacho Mts., januar 2018
Last ned bilde
Fra Rendalen, 'November 2017
Fra Rendalen, 'November 2017
Last ned bilde

Lenker

Om Spatial Operations

Spatial Operations
Grovikstien 12
4635 Kristiansand

http://www.ledaal.com

Spatial Operations er et kunstnerisk team, betegnelsen dekker både gruppen av frivillige og arbeidene gruppen gjør, med vekt på romlighet og arbeid i terrreng. 

Dagens praksis omfatter ekspedisjoner og øvelser hvor den overordnede målsetningen er å gjennomføre kunstneriske handlinger med landskap som arbeidsflate. Komposisjon med modulær skulptur i samspill med landskapet er en sentral, gjentagende handling i denne prosessen. De enkelte prosjektene blir dokumentert og presentert i form av video- og fotoarbeider.

Helheten kan beskrives som en form for sosial skulptur eller prosess som har til formål å skape mer kunst. De enkelte prosjektene fungerer både som øvelser på veien og fortsettelse av historien. Utviklingen av en kjernegruppe av frivillige med erfaring fra prosjektet og arbeid med hverandre er en vesentlig målsetning. Hensikten er ikke å representere en paramilitær avdeling med kunstnerisk formål, men å bli en.

Følg saker fra Spatial Operations

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Spatial Operations på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.