AKAN

Akan-prisen 2017 går til Kongsberg Defense and Aerospace

Del

Årlig deler Akan kompetansesenter ut Akan-prisen, en pris som går til en virksomhet som har jobbet svært godt rusforebyggende. I år går prisen til Kongsberg Defense and Aerospace (KDA).

Arbeidslivet er en unik arena for forebygging av rus- og avhengighet

Kongsberg Defence and Aerospace er en high-tech industrivirksomhet, som også jobber svært godt rusforebyggende. Arbeidslivet er en unik arena for å ta tak i problematisk bruk av medikamenter, rusmidler eller spill. Det er på jobb man ser hverandre daglig og har anledning til å reversere negativ utvikling, dersom man kommer inn tidlig. Flere og flere virksomheter ser verdien av å jobbe forebyggende og være i stand til å håndtere problemer dersom de skulle oppstå. Kongsberg Defense and Aerospace er en virksomhet som jobber proaktivt

-En av grunnene til at Kongsberg Defense and Aerospace mottar Akan-prisen 2017 er blant annet fordi de jobber svært systematisk med forebygging av avhengighetsproblematikk. I tillegg legges det til rette for god informasjonsutveksling og læring, samt kompetanseheving blant ledere, vernetjenesten og ansatte, sier Elisabeth Ege, direktør i Akan kompetansesenter.

Rusforebygging er en investering i arbeidsmiljøet

I 2017 er det 22 gang prisen deles ut. Noen tidligere vinnere er Porsgrunn kommune, SAS Ground Handling Services AS, ABC Bakken barnehage og Veidekke ASA. Rusforebyggende arbeid er en god investering i arbeidsmiljøet

-Etter mange år med utdeling av denne prisen ser vi at vinnerne kommer fra svært ulike bransjer og størrelser. Men dette viser bare at rusforebygging er relevant for de fleste virksomheter. Det å jobbe rusforebyggende høster gevinster som et bedre arbeidsmiljø, produktivitet, skjerpet sikkerhet og styrket omdømme. I tillegg vil det å jobbe med arbeidsmiljøet og holdninger gjøre det lettere å si ifra ved bekymringer, avslutter Ege.

Kontakter

Om AKAN

AKAN
AKAN
PB 8822 Youngstorget
0028 Oslo

22 40 28 00http://akan.no/

Akan kompetansesenter er en ideell organisasjon som eies av Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Landsorganisasjonen i Norge (LO) og staten. Virksomheten finansieres av staten ved Helsedirektoratet, LO, NHO, samt egne kursinntekter. Norsk Arbeidsgiverforening (NAF, nå NHO) og LO stiftet AKAN i 1963. AKAN var den gang initialord for ‘Arbeidslivets komité mot alkoholisme og narkomani’. Staten kom med på eiersiden året etter.

Følg saker fra AKAN

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra AKAN på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra AKAN

Hasj, alkohol, medikamenter og spill er noen av emnene arbeidslivet ikke vil prate om18.5.2017 13:12Pressemelding

I 2016 mottok Akan kompetansesenter nærmere 700 veiledningssamtaler fra bekymrede ledere og medarbeidere. Når arbeidslivet ringer har det gjerne blitt så store og vanskelige saker fordi man har utsatt å ta grep. Da har de et problem som må håndteres. Nå lanserer Akan kompetansesenter tre nye dilemmafilmer for å hjelpe arbeidslivet å sette ord på de emnene det ikke prates om. Hensikten er å forebygge.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom