AKAN

Akan gir ut ny veileder i rusforebygging til norske virksomheter

Del

Akans metodeperm er nå tilgjengelig i ny og kortere utgave. Oppdatert forskning og erfaringer fra arbeidslivet er inkludert i den nye veilederen som er et godt supplement til de som allerede jobber forebyggende og til de som vil begynne.

Akan kompetansesenters mandat er å forebygge rus og avhengighetsproblematikk i det norske arbeidsliv. Ved utgangen av tredje kvartal i år hadde kompetansesenteret gjennomført 305 oppdrag (kurs, møter, innlegg), hvilket innebærer en økning på 100 oppdrag sammenlignet med samme periode i fjor. Oppdragene har fordelt seg på 160 virksomheter på tvers av bransjer:

«Å jobbe rusforebyggende bidrar til positive gevinster som sikkerhet, trivsel, arbeidsevne og et styrket omdømme», sier Elisabeth Ege, direktør i Akan kompetansesenter. I tillegg kan det utgjøre en forskjell for enkeltpersoner.

Oppdrag, kurs og henvendelser til Akans veiledningstelefon bekrefter at rusforebygging er et etterspurt tema, og veilederen bidrar til å fylle det informasjonsbehovet for arbeidslivet:

«I den nye veilederen legger vi større vekt på å beskrive at den enkelte bedrift selv må diskutere sine holdninger til hva som er akseptabel bruk av rusmidler og spill, og hva som er uakseptabel bruk. Disse grensene vil se forskjellige ut ifra størrelse, bransje, intern kultur, verdier og arbeidsoppgaver som utføres der», forteller Camilla Lynne Bakkeng, seniorrådgiver og fagansvarlig i Akan kompetansesenter.

Den nye veilederen er tilgjengelig på www.akan.no

Nøkkelord

Kontakter

Om AKAN

AKAN
AKAN
PB 8822 Youngstorget
0028 Oslo

22 40 28 00http://akan.no/

Akan kompetansesenter er en ideell organisasjon som eies av Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Landsorganisasjonen i Norge (LO) og staten. Virksomheten finansieres av staten ved Helsedirektoratet, LO, NHO, samt egne kursinntekter. Norsk Arbeidsgiverforening (NAF, nå NHO) og LO stiftet AKAN i 1963. AKAN var den gang initialord for ‘Arbeidslivets komité mot alkoholisme og narkomani’. Staten kom med på eiersiden året etter.

Følg saker fra AKAN

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra AKAN på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra AKAN

Hasj, alkohol, medikamenter og spill er noen av emnene arbeidslivet ikke vil prate om18.5.2017 13:12Pressemelding

I 2016 mottok Akan kompetansesenter nærmere 700 veiledningssamtaler fra bekymrede ledere og medarbeidere. Når arbeidslivet ringer har det gjerne blitt så store og vanskelige saker fordi man har utsatt å ta grep. Da har de et problem som må håndteres. Nå lanserer Akan kompetansesenter tre nye dilemmafilmer for å hjelpe arbeidslivet å sette ord på de emnene det ikke prates om. Hensikten er å forebygge.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom