Akademikerne

Akademikerne støtter klimastreikerne

Del

- Det er knallbra at ungdommen tar tak i klimatrusselen, og jeg tror streiken kan bli en vekker for lederne i landet. – Mitt råd er: La det ikke bli med streiken. Organiser dere og få politisk innflytelse, sier leder i Akademikerne, Kari Sollien.

I morgen streiker skoleelever over hele landet i protest mot politikernes tiltaksløshet i møte med klimautfordringene verden står overfor. Natur og Ungdom, som er en av arrangørene bak klimastreiken, forventer at flere enn 10 000 skoleelever forlater skolen i protest 22. mars.

- Klimaendringene truer levekårene til mennesker over hele verden, blant annet tilgang til sikker mat, god helse og trygghet i samfunnet. Skal man lykkes med å påvirke beslutningstakere må man stå sammen. Finn en organisasjon dere støtter og meld dere inn. Da bidrar dere ikke bare i dag men de andre dagene i året, sier Sollien.

Sollien oppfordrer medlemmene i Akademikerne-fellesskapet til å støtte opp om arrangementene som finner sted ulike steder i landet. - Bruk lunsjpausen til å gå ut i gata og gi din støtte. Her må vi stå sammen med ungdommene våre, sier Sollien.

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Akademikerne

Akademikerne
Akademikerne
Fridtjof Nansens plass 6
0160 OSLO

95 30 90 90http://www.akademikerne.no

Akademikerne er en arbeidstakerorganisasjon for folk med høyere utdanning, stiftet i 1997. Vi har 13 medlemsforeninger med tilsammen over 208 000 medlemmer. 

Følg saker fra Akademikerne

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Akademikerne på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Akademikerne

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom