Bergen lufthavn Flesland

Air France satser i Bergen

Del

Air France utvider nå sin kapasitet i Norge og etablerer direkteflyvninger fra Bergen lufthavn Flesland til Paris.

Det internasjonale flyselskapet Air France investerer nå i Norge, og annonserer i dag at de vil etablere daglige direkteflyvninger fra Bergen lufthavn Flesland til Paris. Airbus A319 operert av Air France vil lande på terminal 2F i Paris-Charles de Gaulle, som betyr full tilgang til alle Air France og KLM flyvninger internasjonalt.

–Vi er svært glade for at vi fortsetter veksten i Norge. Vi har sett en økning i trafikken til Paris fra Oslo, og vet at nordmenn elsker Paris. Den nye ruten vil utvide mulighetene for internasjonal turisme til Bergen og Vest-Norge – en av Nord-Europas vakreste destinasjoner med sine unike fjell og fjorder, sier Paul Terstegge som er General Manager i Air France KLM Nord-Europa.

Flyvningene vil starte i tide for sommersesongen, og første fly vil lette 26.mai 2018.

Flytidene mellom Bergen og Paris vil være som følger:

AF1253: avreise fra Bergen kl 17:40. Ankomst Paris-Charles de Gaulle 20:00 (man, ons, tors, fre, søn)

AF1253: avreise fra Bergen kl 17:50. Ankomst Paris-Charles de Gaulle 20:10 (tirs, lør)

AF1252: avreise fra Paris-Charles de Gaulle kl.14:40. Ankomst i Bergen 16:55 (man, ons, tors, fre, søn)

AF1252: avreise fra Paris-Charles de Gaulle kl.14:50. Ankomst i Bergen 17:05 (tirs, lør)

Daglige flyvninger fra 26.mai 2018.

– Vi ønsker Air France sin nye direkterute til Paris hjertelig velkommen til Bergen lufthavn Flesland. Vi er glade for at Air France satser på Bergen nå når vi har åpnet ny terminal med både større kapasitet og fasiliteter vi er stolte av, sier Øystein Skaar, fungerende lufthavndirektør ved Bergen lufthavn Flesland.

–Paris er en kjent og populær destinasjon hos Vestlendingene, og fra Charles de Gaulles kan de også reise videre ut i verden gjennom Air France og KLM’s verdensomspennende rutenettverk. Relevante direkteruter er avgjørende også for innkommende turisme til vår region. Mange kommer for å se fjordene og reise videre fra Bergen til andre deler av landet. Vi har stor tro på satsingen til Air France, og vil gjøre alt vi kan for å bidra til at ruten blir en suksess, avslutter Skaar.

Øker kapasiteten til populært reisemål

Fra november 2017 har Air France også økt kapasiteten på sine flyvninger fra Oslo lufthavn med mer enn 20 prosent, og kan tilby fler passasjerseter til sine norske kunder takket være større fly. Fra sommerrutene vil kapasiteten styrkes ytterligere, og trafikken fra Oslo Lufthavn bli håndtert av det nye datterselskapet Joon, med 17 ukentlige flyvninger til Paris. Fra Paris-Charles de Gaulle når man Air Frances internasjonale nettverk med 1500 daglige avganger til 198 destinasjoner og 95 land.

Paris er et populært reisemål for nordmenn som ønsker en romantisk storby-weekend, eller søker nye kultur-, eller mat- og vinopplevelser. Paris er også en motemetropol for de som er interessert i klesdesign og trender.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Carina Bergqvist, Presseansvarlig for Air France KLM i Norden

carina.bergqvist@klm.com

tlf. +46 76-8787559

Om Air France KLM i Norge

Med avgang fra Oslo, Sandefjord, Kristiansand, Trondheim, Bergen, Stavanger og Ålesund opererer Air France og KLM 196 ukentlige flyvninger til Paris Charles de Gaulle Airport og Amsterdam Airport Schiphol.

Om Air France-KLM globalt

Air France-KLM-konsernet er et stort, globalt selskap med en sterk europeisk base. Konsernets hovedområder er passasjertransport, cargo og vedlikehold av fly. Air France-KLM er den ledende gruppen når det gjelder internasjonal trafikk med avreise fra Europa. I 2017 tilbyr konsernet kunder tilgang til et nettverk av 328 destinasjoner i 118 land, takket være de fire flyselskapene Air France, KLM Royal Dutch Airlines, Transavia og HOP! Air France. Med en flåte på 534 fly i drift og 93,4 millioner passasjerer i 2016, opererer Air France-KLM opp til 2,300 daglige flyvninger, hovedsakelig fra sine nav i Paris-Charles de Gaulle og Amsterdam-Schiphol. Programmet Flying Blue er et av de største i Europa med over 27 millioner medlemmer.

Air France-KLM og partnerne Delta Air Lines og Alitalia driver det største transatlantiske fellesforetaket med over 270 daglige flyvninger. Air France-KLM er også medlem av SkyTeam-alliansen som har 20 medlemsselskaper og som tilbyr kunder tilgang til et globalt nettverk av over 17,000 daglige flygninger til mer enn 1,060 destinasjoner i 177 land.

www.airfranceklm.com

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Bergen lufthavn Flesland

Bergen lufthavn Flesland
Bergen lufthavn Flesland
Flyplassvegen 555
5258 Bergen

+47 67 03 11 00https://avinor.no/konsern/flyplass/bergen

Bergen lufthavn Flesland er et sentralt trafikknutepunkt for Bergensregionen og Vestlandet, med over 6 millioner passasjerer årlig. Bergen lufthavn er en av 45 norske lufthavner som er eiet og drevet av Avinor.

Gå til presserommet til Avinor AS.

Følg saker fra Bergen lufthavn Flesland

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bergen lufthavn Flesland på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Bergen lufthavn Flesland

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom