Mental Helse

Agnete Johnsens takkebrev (Mental Helses Åpenhetspris)

Del

Agnete Johnsen mottok Åpenhetsprisen 2016 av Mental Helse. Hun kunne ikke selv være tilstede for å motta prisen, men her er hennes takkebrev.

Åpenhetsprisen er Mental Helses årlige pris til mennesker som har bidratt særlig mye for å skape en større åpenhet om psykisk helse. Den deles ut på Verdensdagen for psykisk helse 10. oktober. Årets pris gikk til artisten Agnete Johnsen, som ikke selv kunne være tilstede. Hennes manager Espen Nystad deltok på TV2 og Nationaltheatret for å ta imot prisen, og leste opp hennes takkebrev:

«Noen ganger blir ikke dagene, ukene eller månedene, kanskje til og med året, slik man ønsket at det skulle bli. Da jeg dro til Stockholm og Eurovision, var det for å oppfylle en drøm jeg har båret hele livet mitt; å stå på verdens største scene. Veien dit ble alt annet enn det jeg noengang kunne se for meg. Tankene var kommet ut av kontroll, jeg måtte trekke meg bort fra alt annet enn selve musikken, og jeg måtte be om å få fullstendig ro rundt meg.

Det var et tøft, men nødvendig valg. 

Sånn har jeg det i dag og, jeg ønsker virkelig å være her for å ta i mot Åpenhetsprisen, men jeg må ta vare på meg selv.

I de siste årene har det blitt veldig mye åpenhet om mental helse. Det er mange som ønsker å ufarliggjøre disse plagene ved å snakke høyt om dem. Mange ønsker å bryte ned tabuer rundt lidelsene, og mange ønsker å sette lys på hvor vanlig det er å være begrenset av sin egen mentale helse. Dette er en viktig jobb vi må fortsette med. 

I samfunnet vi lever i, i dag, er vi vokst opp med at alt skal være fint og flott, vi har sosiale plattformer som blir brukt for å fortelle alle hvor topp vi har det i livet vårt… På innsiden forteller sannheten veldig ofte noe helt annet… Hvorfor må vi pynte på alt?

Foreldre må lære sine barn at det er sunt å snakke om sine negative tanker og vanskelig dager.

Voksne må fortelle sine venner at det er lov, og viktig å be om hjelp når man sliter.

Vi må alle forstå viktigheten av å tørre å være ærlige med hverandre om hvordan vi egentlig har det.

Håpet er at fremtidige generasjoner kan snakke om sin mentale helse uten å bli flau over det.

Tusen takk til Mental Helse og Verdensdagen for psykisk helse for all jobben dere gjør, den blir verdsatt av så veldig mange.

Takk for nominasjonen og prisen.»

Kontakter

Om Mental Helse

Mental Helse
Mental Helse
Storgata 38
0182 Oslo

09875http://www.mentalhelse.no

Mental Helse er en medlemsorganisasjon for alle mennesker med psykiske helseproblemer, pårørende og andre interesserte. Gjennom politisk påvirkningsarbeid, folkeopplysning og formidling av brukererfaring, jobber vi for økt åpenhet, bedre forebygging og behandling av psykiske helseproblemer.

Følg saker fra Mental Helse

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Mental Helse på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Mental Helse

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom