AF Gruppen

AF Gruppen kjøper byggerettigheter sentralt i Gøteborg

Del

AF Gruppen kjøper den tidligere kontorbygningen til det gamle Eriksbergs-verftet på Celsiusgatan i Göteborg. Selgeren er det kommunale utviklingsselskapet Älvstranden Utveckling AB.

Eriksbergs-verftet på Celsiusgatan i Göteborg
Eriksbergs-verftet på Celsiusgatan i Göteborg

Kjøpet omfatter også en tilhørende byggerettighet mot Östra Eriksbergsgatan, der AF Projektutveckling planlegger å bygge ytterligere ca. 30 leiligheter samt sentrumslokaler og garasje.

Kjøpesummen for byggerettighetene er MSEK 101. Byggeplanen ventes å tre i kraft i 2018.

- Planen er å bygge om den gamle, fine mursteinsbygningen på ca. 8 000 m2 til drøyt 100 attraktive leiligheter. Byggeplanen tillater et påbygg på tre etasjer, som alle får fantastisk utsikt over vannet, sier Andreas Rydbo, VD for AF Gruppen Sverige.

- Med kjøpet av de attraktive byggerettighetene fortsetter AF Gruppen å vise at vi kan og vil bidra til utviklingen av Göteborgs nye bykjerne, sier Bård Frydenlund, konserndirektør for Sverige.

I fjor inngikk AF Gruppen en avtale om å utvide byggerettigheten på sentralt beliggende Skeppsbron, som skal bli Göteborgs nye møteplass på kaien ved Göta älv.

Kontakter

Bilder

Eriksbergs-verftet på Celsiusgatan i Göteborg
Eriksbergs-verftet på Celsiusgatan i Göteborg
Last ned bilde

Om AF Gruppen

AF Gruppen
AF Gruppen
Innspurten 15
0603 Oslo

+47 22 89 11 00http://www.afgruppen.no

AF Gruppen er et entreprenør- og industrikonsern. Konsernet omsatte for 13,7 mrd kroner i 2017 og har i dag ca 3800 medarbeidere. AF Gruppen  er notert på Oslo Børs (AFG).

AF driver prosjektindustri i hele landet innenfor eiendom, bygg, anlegg, offshore, miljø og energi. Helt siden selskapet ble etablert har AF vært uavhengig og stolt på egen kraft og kompetanse til å løse komplekse utfordringer. Entreprenørånden i AF har vært preget av en evne og vilje til å tenke litt Annerledes og å finne bedre og mer Fremtidsrettede måter å skape verdier på.

www.afgruppen.no

Følg saker fra AF Gruppen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra AF Gruppen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra AF Gruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom