AF Gruppen

AF gjennomfører kjøp av HMB  

Del

AF Gruppen har inngått endelig avtale om kjøp av 70 prosent av aksjene i det svenske entreprenørselskapet HMB. De resterende aksjene vil fortsatt eies av nøkkelpersoner i selskapet.

HMB er et fremgangsrikt entreprenørselskap, grunnlagt i 1994 og med røtter i Dalarna i Sverige. HMB oppfører næringsbygg, boligbygg og offentlige bygg, og med alle entrepriseformer som finnes i markedet. HMB driver virksomhet i Stockholm/Mälardalen samt i Dalarna, Västmanland, Uppland og Gästrikland. Alle eierne er aktive i selskapet. HMB vil bli et datterselskap av AF Gruppen Sverige AB, hvor AF Gruppens svenske virksomhet er organisert. Andre svenske selskaper er AF Bygg Göteborg, AF Bygg Syd, AF Projektutveckling, Kanonaden Entreprenad med datterselskaper, AF Härnösand Byggreturer og Pålplintar.  

HMB hadde i 2017 en omsetning på SEK 1.317 millioner og en EBIT-margin på 7,7 %. Antall ansatte er 292. Kjøpet er basert på en entrepriseverdi (100 prosent) for HMB på SEK 600 millioner.

- Vi er svært glade for å få HMB med på laget. Selskapet har levert gode prestasjoner over tid og har en kultur og et verdigrunnlag som sammenfaller med AF Gruppens. Dette oppkjøpet er helt i tråd med AFs strategi mot 2020, som inkluderer lønnsom vekst i Sverige, sier Morten Grongstad, konsernsjef i AF Gruppen.

 Kjøpet gjennomføres av AF Gruppen Sverige AB, et datterselskap av AF Gruppen (AFG). Avtalen innebærer kjøp av 70 prosent av aksjene i HMB Holding AB. Selgere av aksjer i HMB Holding AB er 13 ansatte i HMB gjennom sine respektive investeringsselskaper. I tillegg til ovennevnte transaksjon har AF Gruppen Sverige AB også kjøpt 3,4 prosent av aksjene i HMB Construction AB, et 92 prosent eiet datterselskap av HMB Holding AB. Selgerne av aksjene i HMB Construction AB er 69 ansatte i HMB Construction AB. Alle selgerne vil fortsette som eiere og ansatte etter transaksjonen.

For ytterligere informasjon, se børsmelding av 2. januar 2019. Se også børsmelding av 15. oktober 2018 der AF Gruppen offentliggjorde intensjonsavtalen med HMB Holding AB.

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Morten Grongstad, konsernsjef i AF Gruppen signerer endelig avtale med Krister Karlsson, VD med HMB.
Morten Grongstad, konsernsjef i AF Gruppen signerer endelig avtale med Krister Karlsson, VD med HMB.
Last ned bilde

Lenker

Om AF Gruppen

AF Gruppen
AF Gruppen
Innspurten 15
0603 Oslo

+47 22 89 11 00http://www.afgruppen.no

AF Gruppen er et prosjektbasert entreprenør- og industrikonsern, formet av entreprenørånd og gjennomføringskraft. Konsernet omsatte for 13,7 mrd kroner i 2017 og har i dag ca 4200 medarbeidere. AF Gruppen er notert på Oslo Børs (AFG).

Vår virksomhet er inndelt i følgende områder: Anlegg, Bygg, Eiendom, Energi, Offshore og Sverige. 

www.afgruppen.no

Følg saker fra AF Gruppen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra AF Gruppen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra AF Gruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom