AF Gruppen

AF-aksjen 20 år

Del

I år feirer AF Gruppen 20 år som børsnotert selskap, og 20 år som det selskapet med høyest avkastning på Oslo Børs.

8. september 1997 markerte starten på AFs børseventyr. I løpet av de 20 årene som er gått, har AF-aksjen vært den aksjen som har gitt høyest avkastning på Oslo Børs med en avkastning på hele 6 724 prosent, inkludert utbytte. Dette tilsvarer en gjennomsnittlig årlig avkastning på 24 prosent. Oslo Børs Hovedindeks har til sammenligning steget med 315 prosent i samme periode, noe som tilsvarer en gjennomsnittlig årlig avkastning på 7 prosent.
AF Gruppen har også de siste 10 årene vært det selskapet på Oslo Børs som har hatt størst avkastning.

Gunstig medeierskap
AF Gruppens og dets eiere har et ønske at medarbeiderne selv skal ta del i selskapets verdiskapning. De ansatte skal ikke bare føle eierskap til bedriften sin, de har faktisk ha reelt eierskap. Tanken er at når man eier noe sammen, vil alle være med og dra lasset. Det skaper lojalitet og engasjement, noe som i neste omgang gir økte verdier.  Den muligheten er det mange som har benyttet seg av – per i dag eier rundt 1 500 AF-ansatte aksjer i arbeidsplassen sin, det tilsvarer 42 prosent av konsernets nærmere 3 600 ansatte. AF-ansatte eier 17 prosent av selskapet – verdier for mer enn 2 milliarder kroner.

- De ansatte er selskapets viktigste ressurs. Verdien av selskapet er tett knyttet til de ansattes motivasjon og innsats. Vi har derfor årlige aksje- og opsjonsprogrammer rettet mot samtlige ansatte i AF Gruppen. Ved å invitere medarbeiderne inn som aksjonærer, vil de ansatte, selskapet og selskapets eiere ha felles mål, sier Sverre Hærem, konserndirektør finans i AF Gruppen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Utvalg:  112 aksjer på Oslo Børs med minimum 10 års historikk
Utvalg: 112 aksjer på Oslo Børs med minimum 10 års historikk
Last ned bilde
Last ned bilde

Om AF Gruppen

AF Gruppen
AF Gruppen
Innspurten 15
0603 Oslo

+47 22 89 11 00http://www.afgruppen.no

AF Gruppen er et entreprenør- og industrikonsern. Konsernet omsatte for 12 mrd kroner i 2016 og har i dag ca 3600 medarbeidere. AF Gruppen er notert på Oslo Børs (AFG).

AF driver prosjektindustri i hele landet innenfor eiendom, bygg, anlegg, offshore, miljø og energi. Helt siden selskapet ble etablert har AF vært uavhengig og stolt på egen kraft og kompetanse til å løse komplekse utfordringer. Entreprenørånden i AF har vært preget av en evne og vilje til å tenke litt Annerledes og å finne bedre og mer Fremtidsrettede måter å skape verdier på.

www.afgruppen.no

Følg saker fra AF Gruppen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra AF Gruppen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra AF Gruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom