UiO - Det juridiske fakultet

Æresdoktorforelesninger 2017: Patricia Kameri-Mbote og David Garland

Del

Professor Patricia Kameri-Mbote (Universitetet i Nairobi) og professor David Garland (New York Universitet) utnevnes til æresdoktorer ved UiO, og vil i den anledning holde forelesninger.

Tid og sted: 1. sep. 2017 09:15 - 12:00, Stallen i Professorboligen, Universitetshagen.

Patricia Kameri-Mbotes forelesning har tittelen 'Rearranging Deckchairs on the Titanic: Constitutions As Pathways to Gender Equality in Plural Legal Contexts.'

David Garland skal forelese over 'Penal Power in America: The social roots of mass incarceration.'

Det faglige programmet varer fra kl. 09:15 - 12.00. Fra kl 12.00 - 13.00 blir det servert lunsj.

Ordstyrer: Kjersti Lohne.

Patricia Kameri-Mbote er professor og tidligere dekan ved School of Law, University of Nairobi. Hun mottar æresdoktorgraden for sin banebrytende forskning på tvers av etablerte disipliner som kvinnerett, naturressursrett, menneskerettigheter og utviklingsrett. Hun har hatt et langvarig forsknings- og undervisningssamarbeid med Avdeling for kvinnerett ved Det juridiske fakultet.

David Garland er Arthur T. Vanderbilt Professor of Law og Professor of Sociology ved New York University. Han mottar æresdoktorgraden fordi han er en profilert og betydningsfull akademiker som har betydd mye for norsk kriminologi og rettssosiologi. Hans bøker om straff og kriminalpolitikkens utvikling har klassikerstatus og leses fortsatt av studenter og forskere.

Påmelding via nettskjema.

UiOs æresdoktorgrad gis til fremtredende, oftest utenlandske, akademikere. Den tildeles uten at kandidaten har forsvart en avhandling i disputas. UiO har hatt rett til å utnevne æresdoktorer siden 1824. De utnevnes som regel hvert tredje år ved UiOs årsfest i september.

Arrangør
Det juridiske fakultet

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om UiO - Det juridiske fakultet

UiO - Det juridiske fakultet
UiO - Det juridiske fakultet
Karl Johans gate 47
0162 Oslo

22 85 95 00http://www.jus.uio.no

Det juridiske fakultetet i Oslo er den største utdanningsinstitusjonen i landet for juristar, og ein sentral aktør innan juridisk forsking.

Følg saker fra UiO - Det juridiske fakultet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Det juridiske fakultet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra UiO - Det juridiske fakultet

Straffene i Norge: - Er de strengere enn vi tror?6.9.2017 13:41Presseinvitasjon

Forskning om straffenivået og folks holdninger til straff i Norge avslører at folk undervurderer grovt straffene domstoler gir. Likevel foreslår folk lavere straffer og mindre bruk av fengsel for underslag og heroinsmugling. Prof. em. Leif Petter Olaussen ved Institutt for kriminologi og rettssosiologi har forsket på straff og vil fortelle om sine forskningsfunn under Forskningsdagene på Kulturhuset 25. sept. kl. 18:00.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom