Norges Fotballforbund

Ada Hegerberg tar pause fra landslaget

Del

Ada Hegerberg ønsker å ta en pause fra landslaget. – Det kom som lyn fra klar himmel, sier landslagssjefen.

Landslagssjef Martin Sjögren og toppfotballsjef Nils Johan Semb vil være tilgjengelige for media i NFFs resepsjon på Ullevaal Stadion fra klokken 17.15 til 18.00 i dag.

Ada Hegerberg har gitt landslagssjef Martin Sjögren beskjed om at hun ønsker en pause fra landslaget på ubestemt tid. Hun begrunner det blant annet slik i sin pressemelding:

«Skal landslaget oppnå de målsettinger og resultater landslagsledelsen har satt seg kreves det etter min oppfatning forbedringer på flere områder, både i planleggingsarbeidet, i gjennomføringsfasen og i oppfølgingen.»

- Dette kom som lyn fra klar himmel, og jeg beklager at hun ønsker en pause fra landslaget. Ada er en viktig spiller for oss, og vi hadde naturligvis forventet at en spiller av hennes kaliber hadde gått foran og vist vei for å revansjere den svake EM-innsatsen. Begrunnelsen hun bruker for å gi seg kom overraskende på meg, siden nettopp planlegging og gjennomføring er et punkt spillerne har gitt meg gode tilbakemeldinger på. Når det er sagt, så er det viktig for meg som landslagssjef å være ydmyk og i konstant jakt på forbedringspunkter, sier landslagssjef Martin Sjögren.

Foruten landslagssjef Martin Sjögren, deltok toppfotballsjef Nils Johan Semb og NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt på et møte med Ada i Frankrike for få dager siden. 

- Det er beklagelig at vi mister en stor profil og god spiller. Vi hadde trodd og forventet at Ada ville bidra til å slå tilbake mot kritikken mot landslaget, og gått i bresjen for å snu motgang til medgang sammen med lagvenninnene sine i VM-kvaliken. Vi er skuffet over at hun ikke lenger er motivert for å spille for Norge, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Martin Sjögren er den første til å innrømme at dette er en nyhet han skulle vært foruten foran en ny VM-kvalifisering der bare det beste laget kvalifiserer seg til VM-sluttspillet.

- Enhver landslagssjef ønsker å ha med de beste spillerne. Nå starter vi VM-kvaliken hjemme mot Nord-Irland og Slovakia uten at Ada er med i planene. Men jeg har en revansjesugen og motivert gjeng etter EM-sluttspillet i sommer, og vi skal bite godt fra oss også uten Ada. Er du ikke motivert for å spille for landslaget, så skal du heller ikke spille for landslaget, sier Martin Sjögren.

Om Norges Fotballforbund

Norges Fotballforbund
Sognsveien 75 J
Oslo

04420https://www.fotball.no

Følg saker fra Norges Fotballforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Fotballforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Fotballforbund

Fordeling av spillere på pressetreff27.8.2017 20:41Pressemelding

Følgende landslagsspillere er tilgjengelige for pressetreff tirsdag 29. august og torsdag 31. august: Sigurd Rosted, Jonas Svensson, Anders Konradsen, Mohamed Elyounoussi, Birger Meling, Sander Berge, Mats Møller Dæhli, Jo Inge Berget, Anders Trondsen, Alexander Sørloth, Joshua King, Tarik Elyounoussi. Følgende landslagsspillere er tilgjengelige for pressetreff onsdag 30. august og søndag 3. september: Sten Grytebust, André Hansen, Rune Jarstein, Haitam Aleesami, Gustav Valsvik, Martin Linnes, Omar Elabdellaoui, Jørgen Skjelvik, Håvard Nordtveit, Ole Kristian Selnæs, Stefan Johansen, Bjørn Maars Johnsen. Se herrelandslagets program for samlingen her Innmeldinger skjer på sms til medieansvarlig Svein Graff, tlf 92 28 72 19, innen kl 09:00 samme dag som pressetreffet finner sted. Spillere som ikke blir meldt inn stiller ikke på pressetreff

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom