ACCIONA

ACCIONAs innovasjons- og digitaliseringsstrategi styrkes med 100 milioner Euro fra Den europeiske investeringsbanken

Del

Avtalen om tilgang til lånefinansiering mellom ACCIONA og Den europeiske investeringsbanken (EIB) skal de neste tre årene brukes til å styrke satsingen på digitalisering og innovasjon innen selskapets viktigste forretningsområder.

Én del av beløpet fra EIB vil øremerkes fornybarløsninger, herunder utvikling og videreutvikling av teknologi for å optimalisere bygging, drift og styring av kraftverk, i tillegg til prosjekter innen vann og infrastruktur. Resten vil ACCIONA bruke på digitaliseringsprosjekter internt i selskapet, blant annet innen «Big Data». ACCIONA har øremerket en tilsvarende sum til disse prosjektene.

Avtalen som ble undertegnet hos EIB i Madrid av bankens visepresident Roman Escolano og finansdirektør i ACCIONA Carlos Arilla, er støttet av Det europeiske fondet for strategiske investeringer(EFSI). EFSI er en sentral brikke i EU-kommisjonens investeringsplan for Europa – den såkalte "Juncker-planen". Den overordnede målsetningen med EFSI er at fondet i løpet tre år skal sørge for at 315 milliarder Euro går til viktige investeringer for å få ledigheten ned og veksten oppi den europeiske økonomien.

Arantza Ezpeleta, direktør for teknologi og innovasjon i ACCIONA understreket; "Denne finansieringen er et betydelig bidrag til ACCIONAs mål om å styrke digitalisering og innovasjon i hele bredden av vår virksomhet, og vil gi oss videre konkurransefortrinn innen utviklingen av infrastruktur og ren energi."

Som følge av selskapets langsiktige og målrettede satsing på innovasjon er ACCIONA rangert blant de 550 mest innovative selskapene i verden, ifølge den internasjonale rapporten «2017 Global Innovation 1000».

EIBs mandat er å gi langsiktig lånefinansiering til levedyktige investeringsprosjekter for å bidra til å nå EUs politiske mål.

Kontakter

Bilder

Om ACCIONA

ACCIONA er et spansk entreprenør- og energiselskap med 33 000 ansatte fordelt på virksomhet i mer enn 30 land. Selskapets infrastrukturdivisjon er totalleverandør av store, komplekse infrastrukturprosjekter innen transport (vei, bane, havner, broer, tuneller) vannforsyning og kraftproduksjon. ACCIONAs energidivisjonen planlegger, designer, bygger og driver ulike fornybarprosjekter, både egne og for tredjepart, og selger også fornybar kraft i markedet.

I Norge er ACCIONA tilstede gjennom sin infrastrukturdivisjon. Som en del av et Joint Venture med det italienske entreprenørselskapet Ghella, ble ACCIONA i 2015 tildelt hoveddelen av tunnelarbeidet på Follobanen, det største samferdselsprosjektet i Norge.

Følg saker fra ACCIONA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra ACCIONA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra ACCIONA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom