ACCIONA

ACCIONA KÅRET TIL ET AV VERDENS 100 MEST BÆREKRAFTIGE SELSKAPER

Del

ACCIONA er med sin 56. plass i godt selskap med to norske selskaper. Storebrand er nummer 38. og Orkla er nummer 87. ACCIONA rangeres nest høyest av de internasjonale kraftselskapene på listen. Kåringen "2018 Global 100 Most Sustainable Corporations" har vurdert nesten 6.000 selskaper fra 22 land rundt om i hele verden, ut fra 17 bærekraftskriterier.

Global-100 listen ble presentert for 14. gang i forbindelse med World Economic Forum i Davos, Sveits.

For første gang inkluderte årets liste også bransjespesifikke nøkkelindikatorer. For ACCIONA var det for eksempel en viktig faktor at selskapet har vært karbonnøytralt siden 2016, gjennom kjøp av karbonkreditter (CER) i vindprosjekter i Mexico.

En annen endring var at Global-100 vurderte selskapenes bidrag til en "Grønn økonomi" basert på definisjonen til FNs miljøprogram (UNEP). I 2016 kom hele 42 % av ACCIONAs omsetning globalt og 72 % av bruttoavkastningen fra virksomhet knyttet til fornybar energi, vann og annen miljørelatert virksomhet.

Inkludering i "2018 Global 100 Most Sustainable Corporations" er en tydelig anerkjennelse av ACCIONAs bærekraftige tilnærming og selskapets målrettede arbeid, både i enkeltprosjekter og globalt, for å bidra til å redusere karbonavtrykket fra næringsliv og industri. 

Kontakter

Bilder

Om ACCIONA

Om ACCIONA

ACCIONA er et spansk entreprenør- og energiselskap med 33 000 ansatte fordelt på virksomhet i mer enn 30 land. Selskapets infrastrukturdivisjon er totalleverandør av store, komplekse infrastrukturprosjekter innen transport (vei, bane, havner, broer, tuneller) vannforsyning og kraftproduksjon. ACCIONAs energidivisjonen planlegger, designer, bygger og driver ulike fornybarprosjekter, både egne og for tredjepart, og selger også fornybar kraft i markedet.

I Norge er ACCIONA tilstede gjennom sin infrastrukturdivisjon. Som en del av et Joint Venture med det italienske entreprenørselskapet Ghella, ble ACCIONA i 2015 tildelt hoveddelen av tunnelarbeidet på Follobanen, det største samferdselsprosjektet i Norge.

Følg saker fra ACCIONA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra ACCIONA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra ACCIONA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom