ACCIONA

ACCIONA BYGGER SOLCELLEPARK I AUSTRALIA

Del

• Lilyvale-anlegget vil bli bygget som et totalprosjekt på oppdrag for det globale solenergiselskapet Fotowatio Renewable Ventures, og ha en kapasitet på 100 MWac • Det er kapasitet nok til å levere fornybar energi til over 45.000 husholdninger, og reduserer dermed utslippet av skadelige CO2 med 175.000 tonn årlig.

En joint venture mellom Gransolar (GRS) og ACCIONA Industrial, ledet av GRS, skal bygge et av Australias største solcelleanlegg. Arbeidet er i gang og prosjektet skal være ferdig innen utgangen av 2018.

Det nye anlegget ligger i Lilyvale, 50 km nordøst for Emerald i Queensland. Størrelsen på anlegget vil være ca. 396 hektar og vil bestå av 379,260 fotovoltaiske moduler og 25 transformatorsentre. Når anlegget er ferdig vil det gi fornybar energi til over 45.000 husstander i regionen, og dermed redusere utslippene av CO2 med 175 00 tonn årlig.

“ACCIONA har betydelige aktiviteter i Australia, og dette prosjektet representerer et nytt steg i vårt engasjement for å utvikle bærekraftig og innovativ infrastruktur i landet. Som en del av denne strategien kjøpte ACCIONA Geotech Group tidligere i år, som allerede er involvert i Lilivale-prosjektet gjennom John Beever Australia” sier Ramón Jiménez, administrerende direktør i ACCIONA Industrial.

ACCIONA og Gransolar (GRS) har omfattende erfaring fra bygging av store solcelleanlegg. Nylig tildelte prosjekter inkluderer byggingen av solparken Mohammed bin Rashid Al Maktoum (fase III) i Dubai i samarbeid med Ghella. Dette blir verdens største solcellepark når det står ferdig, med en toppytelse på 1.054 MW.

Kontakter

Pressekontakt:

Mats Silberg
msi@morlandjohnsen.no
+47 994 17 784

Bilder

Dokumenter

Om ACCIONA

ACCIONA er et spansk entreprenør- og energiselskap med 33 000 ansatte fordelt på virksomhet i mer enn 30 land. Selskapets infrastrukturdivisjon er totalleverandør av store, komplekse infrastrukturprosjekter innen transport (vei, bane, havner, broer, tuneller) vannforsyning og kraftproduksjon. ACCIONAs energidivisjonen planlegger, designer, bygger og driver ulike fornybarprosjekter, både egne og for tredjepart, og selger også fornybar kraft i markedet.

I Norge er ACCIONA tilstede gjennom sin infrastrukturdivisjon. Som en del av et Joint Venture med det italienske entreprenørselskapet Ghella, ble ACCIONA i 2015 tildelt hoveddelen av tunnelarbeidet på Follobanen, det største samferdselsprosjektet i Norge.

Følg saker fra ACCIONA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra ACCIONA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra ACCIONA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom