Plan International Norge

AB Albrectsen er ny leder i Plan International

Del

Anne-Birgitte Albrectsen tar over for Nigel Chapman som ny leder i Plan International. AB Albrectsen kommer fra rollen som FNs assisterende generalsekretær og visedirektør ved FNs befolkningsfond (UNFPA). Hun er dansk, og begynte 1. september 2015.

AB Albrectsen er ny leder i Plan International
AB Albrectsen er ny leder i Plan International

- Ikke bare regjeringer, men en samlet utviklingssektor må både tenke og handle annerledes dersom de nye bærekraftsmålene (SDG) virkelig skal bidra til endring, sier AB Albrectsen. 

AB Albrectsen har jobbet i over 25 år med internasjonal utvikling, menneskerettigheter, endringsledelse og diplomati. Hun har hatt lederstillinger i FNs utviklingsprogram (UNDP), den danske regjeringen, og senest i UNFPA.

Hun er utdannet jurist fra Universitetet i København. Hennes tid som studentaktivist antente hennes interesse for menneskerettigheter. Hun jobbet i det danske Folketinget, og var varamedlem av København Bystyret før hun begynte i den danske utenrikstjenesten. Hun flytter fra New York til Storbritannia nå, for å jobbe på Plan Internationals hovedkontor utenfor London.

- Vi er glad for at Albrectsen starter som leder i Plan International, hennes brennende engasjement, faglige tyngde og erfaring fra både FN-systemet, og i utenrikstjenesten er  viktig for Plan fremover, sier kommunikasjonssjef Siv Meisingset i Plan Norge.  

Kjell Erik Øie er fortsatt generalsekretær i Plan Norge, lederskiftet i moderorganisajonen påvirker ikke det.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

AB Albrectsen er ny leder i Plan International
AB Albrectsen er ny leder i Plan International
Last ned bilde

Om Plan International Norge

Plan International Norge
Plan International Norge
Tullins gate 4C
0166 Oslo

56 09 99 09http://www.plan-norge.no

Plan International er en internasjonal humanitær organisasjon som driver utviklingsarbeid for og med barn i 50 land. Plans programarbeid har som mål å gi barn i fattige land skole- og helsetilbud og trygge oppvekstvilkår i tråd med rettighetene som er nedfelt i FNs barnekonvensjon.

Følg saker fra Plan International Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Plan International Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Plan International Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom