Singapore Airlines

A380 - verdens største passasjerfly fyller 10 år!

Del

25. oktober 2007 lettet verdens største passasjerfly, og det var Singapore Airlines som stod for den historiske flyvningen. Den gangen skrev selskapet seg inn i historiebøkene med sine luksuriøse suiter og lekre design. I dag er A380 en favoritt blant passasjerene til Singapore Airlines, og 12 millioner av selskapets kunder har fløyet med verdens største passasjerfly siden det første tok av.

Mange har hørt om «dobbeltsengen» til Singapore Airlines
Mange har hørt om «dobbeltsengen» til Singapore Airlines

– A380 imponerte alle med sin størrelse, høye komfort og lave støynivå da det kom. Nå, ti år senere ser vi at flere av våre kunder bevisst velger avganger hvor de får fly nettopp en A380, forteller Henrik Hanevold, salgssjef for Singapore Airlines i Norge.

Første nordmann om bord på A380 i 2007
Setene på de to første avgangene ble solgt online i en veldedighetsauksjon for priser fra 4 500,- til 82 000,- kroner, og en som sikret seg plass var Dag Åge Karlsen, Country Manager i Norge for reisebyrået Select Collection. 

– Man følte virkelig at man var med på noe historisk. P4 intervjuet meg på direkten før avgangen fra Sydney, og det var kaker og Champagne før vi gikk om bord. Andre passasjerer stod utenfor og tittet på med store øyne. Om bord var det stor stemning, gaver og diplomer. Servicen var helt utrolig, og kapteinen kom selv rundt og håndhilste på alle.

Luksus og privatliv i luften
Med lanseringen av A380 satte Singapore Airlines en ny standard i luften da de introduserte suiter med dobbeltseng. Suitene ble tegnet av den franske yacht-designeren Jean-Jacques Coste og sengetøy, pysjamasene designet av Givenchy og toalettartiklene signert av Ferragamo. Og i likhet med i dag, kunne passasjerene i suitene velge mellom Champagne fra Krug eller Dom Perignon – gjerne med kaviar til. 

– Business Class-setene var – og er enorme. For ti år siden var det noe helt nytt. Suitene i første klasse fikk spesielt  mye oppmerksomhet da de rett og slett var først i verden med dette produktet og fortsatt er blant de beste i verden. Mange har hørt om «dobbeltsengen» til Singapore Airlines. Selskapet har alltid hatt ett meget sterkt renomme som ett av verdens beste flyselskap, og har en sterkt posisjon blant de kundene som vil betale og oppleve noe spesielt, mener Dag Åge Karlsen, Country Manager i Norge for reisebyrået Select Collection.

Nå får kjempen en makeover
Singapore Airlines aller første A380 gikk over i pensjonistenes rekker tidligere i år, og nå står fem nye A380 klare for levering om få måneder. De nye flyene vil leveres med helt nytt design ombord, og det er knyttet stor spenning til lanseringen – også Norges salgssjef Henrik Hanevold er spent.

– Jeg gleder meg enormt til å se den nye designen, og er som mange andre spent på hva som kommer denne gangen. Spesielt spent er jeg på den nye designen i business og første klasse – som jeg tror blir sensasjonell, sier Hanevold.

Fakta om Singapore Airlines A380

  • Første fly ble levert til selskapet 15. oktober 2007
  • Første kommersielle flyvning var fra Singapore til Sydney 25. oktober 2007
  • Det aller første A380 testflyet til Airbus ble passende registrert F-WWOW
  • Flyet er 72,72 meter langt, som tilsvarer mer enn fire tennsibaner
  • A380 har hele 40% mer gulvareal enn en Boeing 747
  • Hvert fly har fire Rolls Royce Trent 900 motorer
  • Flyet er hele 16 nødutganger og 17 toaletter
  • På langruter har flyet 4 piloter og en besetning på 24 i kabinen
  • Dagens A380 har 12 suiter, hvorav fire kan bestilles som dobbeltseng
  • Singapore Airlines A380 finnes per i dag i to ulike konfigurasjoner. De nyeste har kun plass til 379 passasjerer, langt færre enn andre selskap som betyr bedre plass om bord i alle klasser.

Oslo 25. oktober, 2017

For mer informasjon og/eller bilder kontakt:

Henrik Hanevold; Henrik_Hanevold@singaporeair.com.sg eller
Lena Petersson; lena@flerveis.no

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Mange har hørt om «dobbeltsengen» til Singapore Airlines
Mange har hørt om «dobbeltsengen» til Singapore Airlines
Last ned bilde
For 10 år siden lettet verdens største passasjerfly
For 10 år siden lettet verdens største passasjerfly
Last ned bilde
Singapore Airlines byr på luksus og privatliv i luften
Singapore Airlines byr på luksus og privatliv i luften
Last ned bilde
Nyt god service og luksus
Nyt god service og luksus
Last ned bilde
Bobler og god mat er et must i luften
Bobler og god mat er et must i luften
Last ned bilde
A380 har alltid imponert.
A380 har alltid imponert.
Last ned bilde

Om Singapore Airlines

Singapore Airlines
Singapore Airlines
Slependen 48
1441 Slependen

http://www.singaporeair.com

Singapore Airlines startet opp i 1972 med 10 fly til 22 destinasjoner, og helt siden oppstarten har vi hatt som mål å være markedsleder innen lufttransport. Vi i Singapore Airlines arbeider derfor kontinuerlig med modernisering og innovasjon. I dag er Singapore Airlines det mest prisbelønte flyselskapet i verden, og ble nylig kåret til verdens beste flyselskap i den prestisjetunge «Travellers’ Choice Awards for Airlines 2018». Singapore Airlines flyflåte er på 110 passasjerfly, og selskapet har ytterligere 119 fly i bestilling og opsjon. Rutenettverket, inkludert SilkAir og Singapore Airlines Cargo, omfatter hele 104 destinasjoner i 37 land.

Som medlem av Star Alliance skrev Singapore Airlines luftfartshistorie i oktober 2007 med første flyvning i verden med Airbus 380 - verdens største passasjerfly. I 2013 introduserte Singapore Airlines en ny serie av kabine-produkter, og satte en ny standard for flyreiser i premium klassen. I 2017 oppgraderte Singaporer Airlines sine A380, og lanserte "hotellrom" i luften i First Class og dobbeltseng i Business Class. Den 11. oktober 2018 skrev selskapet seg nok en gang inn i luftfartshistorien - denne gangen med premieren på verdens lengste flight fra Singapore til New York med en helt ny flytype; A350-900 ULR. Helt i tråd med selskapets mål om å være det ledende selskapet innen luftfart.

Følg saker fra Singapore Airlines

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Singapore Airlines på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Singapore Airlines

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom