Redningsselskapet

94 personer druknet i 2017

Del

82 menn og 12 kvinner døde som følge av drukning i 2017. Blant disse var to barn under 8 år, viser statistikk fra Redningsselskapet.

Drukningstallet er omtrent på nivå med fjoråret da 91 personer døde i drukningsulykker.

I desember druknet to personer, begge menn mellom 18 og 21 år. Disse skjedde i Østfold og Møre om Romsdal.

Møre og Romsdal topper den dystre statistikken med 15 drukninger. Telemark hadde 13 drukninger, mens Rogaland hadde 12. 

Flesteparten av drukningene (32) skyldtes ulykker i forbindelse med bruk av båt og kajakk. Drukning etter fall fra land eller brygge stod for 16 av dødsfallene. 

Voksne menn overrepresentert
–Menn over 60 er som vanlig kraftig overrepresentert på statistikken. 34 av de omkomne er menn i denne aldersgruppen. Våre skøytemannskaper ser også at det er godt voksne menn som slurver mest med sikkerheten. Kanskje er det en sammenheng, sier Lars Mosby Enger, pressevakt i Redningsselskapet.

Vi må helt tilbake til 2012 sist det var et barn under 8 år som druknet i Norge. I fjor var det to.

–At vi i år opplever at barn igjen er inne på denne statistikken er ekstra tragisk. Det forteller oss at vi fortsatt må ha sterkt fokus på sjøvett- og svømmeopplæring, og at vi starter  opplæringen så tidlig som mulig, sier Frode Pedersen, kommunikasjonssjef i Redningsselskapet.

Mannskapet på redningsskøytene reddet 33 personer fra drukning i 2017. 

For detaljert fylkesvis statistikk se www.rs.no/drukning

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Redningsselskapet

Redningsselskapet
Redningsselskapet
Drammensveien 288
0283 Oslo

06757http://www.redningsselskapet.no

Våre 1.500 redningsmenn og -kvinner bemanner 50 redningsskøyter langs hele kysten og på de to største innsjøene. Vi er som regel de første på stedet når uhellet er ute, og har som ambisjon å aldri være lenger unna deg enn en time. Vår visjon er «Ingen skal drukne». 

Følg saker fra Redningsselskapet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Redningsselskapet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Redningsselskapet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom