Norsk Folkehjelp

91 personer druknet i 2016

Del

Antall drukninger synker: Gjennomsnittet for de 29 årene Norsk Folkehjelp har ført drukningsstatistikk, er 121 drukninger i året.

2016 ligger dermed langt under dette.

- Selv om vi selvfølgelig gjerne skulle hatt enda færre ulykker, er dette gledelige tall. Det er vanskelig å peke på én spesiell grunn til at tallene går nedover, men over tid skyldes det nok at bevisstheten rundt sikkerhet øker i samfunnet generelt. Dette gjenspeiles i slike statistikker, sier Jon Halvorsen, enhetsleder for redningstjeneste og førstehjelp i Norsk Folkehjelp.

49 % av drukningene i 2016 skjedde i forbindelse med at folk faller vannet fra land, mens 17 % av ulykkene skjedde i forbindelse med bruk av fritidsbåt.

- Dette er noe vi også ser igjen i statistikken over tid, sier Jon Halvorsen.

Rogaland og Møre og Romsdal er fylkene som hadde flest ulykker i 2016, med 11 ulykker hver. Hordaland og Buskerud hadde 9 ulykker hver.

Over halvparten av de som druknet i 2016 var voksne menn.

- Det er viktig at vi voksne også bruker flytevest - ikke bare med tanke på egen sikkerhet - men også for å være gode forbilder for barna, sier Jon Halvorsen.

Fire personer druknet i Norge i desember.

Norsk Folkehjelps statistiske materiale over antall drukningsulykker og årsakene til disse bygger på elektronisk overvåkning av norske medier. Dersom dere vet om en ulykke som ikke er registrert hos oss, vær snill og meld fra. Vi ønsker å presentere en så korrekt statistikk som mulig.

Statistikken gir blant annet fylkesoversikter og fordeling i aldersgrupper.

Kontakter

Jon HalvorsenEnhetsleder redningstjeneste og førstehjelp

926 71 187

Lenker

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom