Opplysningskontoret for Meieriprodukter

7 spennende kakaovarianter til påske

Del

En kopp varm sjokolade hører påskekosen til. Visste du at chili eller ingefær passer godt i varm sjokolade og gir en spennende smak? Her får du 7 kakaovarianter med en vri.

Varm sjokolade med krem og appelsin. Foto: Melk.no
Varm sjokolade med krem og appelsin. Foto: Melk.no

Påsken står for døren og enten du serverer kakao fra termosen på tur eller nyter en kopp i sofakroken under pleddet er det spennende å prøve en ny variant. Kakao faller i smak hos både små og store, og er et godt alternativ når du vil servere noe varmt. Den varme drikken smaker ikke bare godt, den inneholder også flere næringsstoffer som kroppen trenger. En kopp kakao inngår som en av 3 porsjoner melk og meieriprodukter om dagen.

– Lager du kakao fra bunnen av på melk får du i deg både kalsium, jod, proteiner, fosfor og B-vitaminer. I tillegg inneholder kakaopulver og mørk sjokolade jern. En fordel med hjemmelaget kakao er at du selv kan bestemme hvor mye sukker du vil ha i, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver i Melk.no.

Kakao kan lages av alle søtmelksvariantene, men lettmelk og helmelk gir mest fylde og smak. Vil du ha en skikkelig god varm sjokolade kan du koke litt melk og smelte inn biter av favorittsjokoladen din. Kakao og varm sjokolade kan også kombineres med spennende ingredienser.

– Varm sjokolade og kakao egner seg veldig godt med litt ekstra smak. Ved å tilsette for eksempel litt chili, kanel, ingefær eller peppermynte får du en smakfull drikk å servere gjester i påsken, oppfordrer Terese i Melk.no.

Her har vi samlet 7 spennende kakaovarianter med en vri:

Varm sjokolade med krem og appelsin

Chilikakao

Kakao med ingefær

Varm sjokolade med marshmallows

Varm hvit sjokolade med appelsin

Varm kakao med kanel

Varm sjokolade med peppermynte

Fakta:

  • Kakao lages av melk tilsatt kakaopulver og ønsket menge sukker.
  • Varm sjokolade lages av smeltet sjokolade i melk.
  • Kakao kan også tilberedes ved å varme opp sjokolademelk.
  • Melk er en god kilde til kalsium, proteiner, jod, fosfor, vitamin B12 og B2.
  • Kakaopulver og mørk sjokolade inneholder jern som er viktig for å transportere oksygen fra lunger og ut til musklene i armer og ben.
  • Chili, kanel, ingefær, mint, appelsin, peppermynteolje, kaffe, hvit sjokolade og marshmallows smaker godt i kakao og varm sjokolade.
  • Kakao og varm sjokolade smaker ekstra godt med pisket krem på toppen. Dryss gjerne kakepynt, revet sjokolade eller sjokoladepulver på kremen før servering.
  • Med 3 porsjoner melk og meieriprodukter om dagen kan du sikre ditt daglige anbefalte inntak av kalsium i et ellers sunt og variert kosthold.

Kontakter

Bilder

Varm sjokolade med krem og appelsin. Foto: Melk.no
Varm sjokolade med krem og appelsin. Foto: Melk.no
Last ned bilde
Chilikakao. Foto: Melk.no
Chilikakao. Foto: Melk.no
Last ned bilde
Varm hvit sjokolade med appelsin. Foto: Melk.no
Varm hvit sjokolade med appelsin. Foto: Melk.no
Last ned bilde
Kakao med ingefær. Foto: Melk.no
Kakao med ingefær. Foto: Melk.no
Last ned bilde
Varm sjokolade med kanel. Foto: Melk.no
Varm sjokolade med kanel. Foto: Melk.no
Last ned bilde
Varm sjokolade med marshmallows. Foto: Melk.no
Varm sjokolade med marshmallows. Foto: Melk.no
Last ned bilde
Varm sjokolade med peppermynte. Foto: Melk.no
Varm sjokolade med peppermynte. Foto: Melk.no
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Borggt. 1
0650 Oslo

+47 23 30 20 10http://www.melk.no

Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. Melk.no besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.

Følg saker fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Slik feirer Norge Verdens melkedag31.5.2017 15:53Pressemelding

Norske bønder skåler i melkLeder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes, deltar gjerne i markeringen av Verdens melkedag torsdag 1. juni. -Jeg er stolt av å kunne si at den norske melken er i en særstilling når det gjelder god smak og kvalitet. I tillegg ligger vi i verdenstoppen når det gjelder dyrehelse og lavt antibiotikabruk, som gir trygghet for forbrukeren i den andre enden. - Jeg er sikker på at jeg har de norske bøndene med meg når jeg utbringer en skål for Verdens melkedag, sier han.Og det har han. Bønder over hele landet vil poste bilder der de skåler i melk i løpet av torsdagen. Også industrien er med og markerer dagen med fellesskåler i kantinene og ansatte som poster bilder der de skåler i melk. Dette er Verdens melkedagVerdens melkedag er en internasjonal merkedag som ble etablert 1. juni 2001 av FNs mat- og landbruksorganisasjon FAO (Food and Agriculture Organization). -Dagen skal bidra til mer fokus på det positive ved melk og meieriprodukter. Bakgrunnen er at disse pr

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom