Nye Veier

5890 meter ny E6 i Stange

Del
Fra og med tirsdag morgen kan E6-trafikantene glede seg over 5890 meter med ny E6 fra Kolomoen til Jønsberg i Stange. Samtidig blir det slutt på samtrafikken mellom fylkesvei 24 og E6 gjennom Uthuskrysset, ved at E6-trafikken ledes under nye Uthus bru.

Med nesten seks kilometer ny tofelts E6 reduseres ulempene for alle trafikanter. Det blir nå 70 km/t på store deler av strekningen.

- Det blir merkbart bedre for alle trafikanter nå som E6-trafikken får gå i jevn fart uten omkjøringer hele veien fra Kolomoen til Jønsberg. Det er også svært positivt at vi får slutt på samtrafikken mellom E6 og fylkesvei 24 gjennom Uthuskrysset, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier E6 Innlandet.

Endringen gjelder også gående- og syklende.

- Gående- og syklende får det bedre ved at de nå skal benytte det som blir den endelige traseen for gang- og sykkeltrafikk gjennom Uthuskrysset, sier Moshagen.

I tillegg blir Dalsvegen stengt ved Uthus.

- Dalsvegen ved Uthus blir stengt i perioden frem til jul på grunn av arbeidene med av- og påkjøringsrampene på østsiden av krysset. Omkjøring for Dalsvegen blir skiltet, sier Moshagen.

Utbyggingen av ny firefelts E6 gjennom Hedmark er i rute og nye Veier kan melde at de nå er ferdige med 36 prosentav den nye firefeltsveien gjennom Hedmark.

- Det har vært en flott høst for veibygging og vi åpner totalt nesten 10 kilometer med ny tofelts E6 før jul, sier Moshagen.

Strekningen Kolomoen – Kåterud (12 km) åpner høsten 2019. Hele strekningen fra Kolomoen til Moelv skal stå ferdig i 2020.

Bilder

Om Nye Veier

Nye Veier
Nye Veier
Kjøita 6
4630 Kristiansand

+47 479 72 727http://www.nyeveier.no

Nye Veier er et fullt ut statlig eid aksjeselskap. Selskapets oppgaver omfatter å planlegge, bygge, drifte og vedlikeholde viktige hovedveier. Disse binder landet vårt sammen, og knytter Norge til hovedveier i utlandet. Nye Veier skal være en slank og effektiv byggherreorganisasjon, med et mål om å sikre helhetlig og kostnadseffektiv utbygging og drift av trafikksikre hovedveier.

Denne infrastrukturen vil raskt styrke næringslivets konkurranseevne, gi innbyggere mer effektiv, forutsigbar og tryggere veitransport og mer vei for pengene. 

Selskapets verdier er "Fornyer", "Forbedrer" og "Forsikrer".

Følg pressemeldinger fra Nye Veier

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nye Veier på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nye Veier

Vurderer produksjon av energi langs veiene27.2.2024 10:10:13 CET | Pressemelding

Nye Veier går nå ut i markedet for å kartlegge mulige løsninger for å produsere energi til driften av veiene. – Vi ønsker innspill fra leverandører til blant annet hvordan vi kan produsere og bruke solenergi. Vi skal være ledende på klima og miljø i sektoren. Vi tror markedet har løsninger på hvordan vi kan utnytte de arealene som allerede er en del av veisystemet. Gode tekniske løsninger gjør det mer bærekraftig å produsere energien selv. Det er derfor vi går ut i markedet nå.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye