NorgesGruppen

56,8% økning i fiskesalg

Del

Fiskesalget har tatt av i KIWI, etter at kjeden kuttet prisene tilsvarende momsen. På én uke har salget økt med 56,8 prosent i volum.

- Tallene taler for seg. Tilbakemeldingene vi får fra våre kunder er overveldende, og det er selvsagt også hyggelig at fiskeriministeren roser tiltaket. Det er ingen tvil om at fisk engasjerer og at «momskutt» fungerer, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy, som håper myndighetene følger med.

- Vi oppfordrer politikerne til å kutte momsen på de sunneste matvarene. Vi mener det er bedre med gulrot enn pisk, og langt billigere å forebygge helseskader enn å reparere dem, sier han.

6 av 10 vil spise mer fisk

Helsemyndighetene anbefaler to til tre fiskemiddager i uken, men under halvparten av oss følger det rådet. Regjeringen har satt som mål å øke fiskekonsumet med 20 prosent i en femårs-periode (2016-2021).

I en fersk undersøkelse, utført av Kantar TNS for KIWI, sier 6 av 10 nordmenn at de ønsker å spise mer fisk. Likevel har fiskekonsumet dalt år for år. Råvareprisene på fisk har økt kraftig de siste årene, og i KIWIs undersøkelse oppgir 46 prosent av de spurte pris som hovedgrunnen til at de ikke spiser fisk oftere.

- Målet med eksperimentet er å vise at det er mulig å oppnå myndighetenes mål, hvis man tar i bruk det sterkeste virkemiddelet, nemlig pris, sier KIWI-sjefen.

Eksperimentet varer til 17. februar

KIWI har tidligere gjort tilsvarende eksperimenter på både frukt og grønt og nøkkelhull, med svært gode resultater. Da KIWI kuttet prisene tilsvarende momsen på frukt og grønt i 2007, økte salget med 23%. I 2011 økte salget av nøkkelhullsvarer med 22%, da prisene ble kuttet tilsvarende momsen. Nå ser det ut til at effekten er enda sterkere på fisk.

- Eksperimentet varer frem til 17. februar, så vi må vente noen uker til før vi trekker endelige konklusjoner. Men alt tyder på at vi skal nå målet om 20 prosent vekst i kampanjeperioden med god margin, sier Jan Paul Bjørkøy.

For mer informasjon:

Kristine Aakvaag Arvin
Kommunikasjonssjef i KIWI
Tlf: 988 44 830
kristine.arvin@kiwi.no

Bilder

Lenker

Om NorgesGruppen

NorgesGruppen
NorgesGruppen
Karenslyst Allé 12-14
0213 OSLO

(+47) 24 11 31 00http://www.norgesgruppen.no

Våre medarbeidere står på hver dag for å gjøre morgendagens handel billigere og bedre, inspirere til gode matopplevelser, og bidra til grønne og sunne valgmuligheter.

Vi har ulike kjedekonsepter i det norske markedet; lavprisbutikker, supermarkeder og distriktsbutikker. Vi tilbyr også netthandel. Våre konsepter i dagligvare er KIWI, MENY, SPAR og Joker. Deli de Luca, MIX og Jafs er servicehandelskonseptene.

1834 dagligvarebutikker over hele landet, hvorav 1009 er kjøpmannseide, tilbyr mat- og drikkevarer fra hele spekteret av store internasjonale leverandører til norske lokale leverandører. Effektiv varelevering gjennom ASKO og et godt vareutvalg skal sikre kjøpmenn over hele landet et godt driftsgrunnlag.

NorgesGruppen sysselsetter 28 000 ansatte i egeneid virksomhet og nærmere 41 000 totalt når ansatte i kjøpmannseide butikker inkluderes.

Følg saker fra NorgesGruppen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NorgesGruppen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NorgesGruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom