Egmont Publishing

50 prosent av årets julehefter er norske!

Del

Av årets 30 julehefter fra Egmont Publishing er hele 15 norske! Dette er det høyeste antallet noensinne.

Og ikke bare det! Fjorårets store suksess med Herborg Kråkeviks Juleroser (der selveste H.M. Dronning Sonja bidrar i år), suppleres med Hellig Jul og Rivertonklubbens Julekrim. Det siste redigert av den kjente krimforfatteren Tom Egeland. Men også innen tegneseriene er det fornyelse.

Suksesserien Tegnehanne kommer med sitt første julehefte: Pizzajul. Selvsagt er bestselgeren Pondus lattervekkende til stede, med snøballkrig, pensjonistbryting og jul på puben. I Lunch skal Norge reddes med idédugnad og innovasjon i den splitter nye historien Den utvalgte. Nemi er som alltid frenetisk og barnlig opptatt av julen, og i Rutetid slår kremen av norske serietegnere seg løs med julevitsing.

Norske juletradisjoner ivaretas av Nr. 91 Stomperud, hvor spørsmålet som alltid er: Kommer Stomperud hjem til jul? Vi skal ikke røpe svaret, men det er eksplosivt. I tillegg blir Stomperuds forfar involvert i beduineropprør og magedans i heftet Stomperud på eventyr. Smørbukk skal redde en frossen linerle, men kludrer det selvsagt til. I Tuss og Troll blir norske eventyr formidlet på beste måte. Og i Kjell Aukrusts Jul: Flåklypa blir Solan og Ludvig konfrontert med noen rabagaster av noen islandske nisser.

Ingen jul uten Walt Disneys univers, og i år ledes flokken an av Norsk Donald med historien Godtegnomene, av Knut Nærum og Arild Midthun, basert på en idé av 15 år gamle Anne Marie G. Storhaug. Tett i hælene følger Carl Barks’ jul, hvor mestertegneren Barks gir til beste noen av sine uforglemmelige julehistorier. I Walt Disney’s julehefte møter vi Snehvit og de syv dvergene, Pinocchio, Snipp og Snapp og selvsagt Donald, Mikke og onkel Skrue. For dem som minnes sin barndoms Donald-blad er heftet Donald Duck & Co midt i blinken. Mens Donald Duck: God, gammel årgang samler klassiske søndagssider av Al Taliaferro. Og de yngste får kose seg med årets utgave av Frost, med alles favorittsøstre Elsa og Anna og snømannen Olaf.

Knoll og Tott var det første juleheftet som dukket opp i Norge, i 1911. Og etter 105 år holder de to rakkerne fremdeles stand som en av bestselgerne i julemarkedet. Blondie er ikke fullt så gammel, men er også et av julens mest populære hefter. På linje med Billy, Snøfte Smith, Hårek, Pusur og Tommy og Tigern. For ikke å snakke om stilikonet, lekkerbiskenen Fiinbeck og Fia! Og Tom & Jerry fortsetter sin evige, lattervekkende rivalisering – før julefreden senker seg.

Som enslig europeisk svale svever Asterix & Obelix inn i julen med sportslig humor og full latterspreng i O sport med din glede. Mens Varg Veum må løse en sak som fører ham både tilbake i tid og til Tigerstaden. Blir det en velfortjent akevitt på siste side for Veum?

Ingen jul uten juleheftene! Og ingen julehefter uten norske kvalitetsserier! 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Egmont Publishing

Egmont Publishing
Egmont Publishing
Nydalsveien 12
0441 Oslo

+47 22 77 20 00http://www.egmontpublishing.no

Egmont Publishing er Norges største utgiver av blader, magasiner, tegneserier og digitale tjenester til voksne, barn og unge. Selskapet har også investeringer i e-handel og digitalbyråer, og utgir over hundre kjente merkevarer. Egmont Publishing er en del av Egmont - et av Nordens største mediekonsern med 6200 ansatte og aktivitet i 30 land. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, tegneserier, Klikk.no, TV 2, Nordisk Film og kinodrift. Egmont er en stiftelse som omsetter for 14,5 milliarder NOK og deler årlig ut over 120 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg saker fra Egmont Publishing

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Egmont Publishing på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Egmont Publishing

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom