5 tips til deg som er fersk student
Invester i noen få gode kjøkkenredskaper
Hvis du skal bo for deg selv og lage god mat, som går fort og smaker godt er det noen redskaper du må sørge for å ha:
- En skarp kniv til å skjære frukt og grønnsaker.
- En ildfast form som kan brukes til nesten alt.
- En stavmikser som kan trylle frem de deiligste supper og smoothier på 1-2-3.
Du kan bruke nesten alle grønnsaker som base for en suppe, se enkel fremgangsmåte her
Løk gjør godt både for kropp og lommebok. Noen løk, litt kraft og kanskje noe gammelt brød er alt du trenger for middag i flere dager.
Spar penger - smør matpakke
Kiosk og studentkantine kan ofte bli dyrt i lengden. Lag matpakke hjemme, det sparer deg for mye tid og penger, og du kan heller unne deg et skikkelig hyggelig cafébesøk av og til - og nyte det.
Brødskive eller knekkebrød er bra, og av og til kan du lage for eksempel denne deilige matpakkewrapen.
Frukt, bær og grønnsaker er bra for imaget
Fargerik mat er bra for konsentrasjonen, det smaker godt og det gjør godt. Legg ulike grønnsaker og frukt i en pose eller boks, og det ser adskillig mer fristende ut enn en tørr hvetebolle når du trenger litt påfyll gjennom dagen.
I motsetning til søtsaker og sukkerholdig brus og energidrikker vil frukt, bær og grønnsaker bidra til et stabilt blodsukker som gir et klart hode og energi som varer. I tillegg gir det økt metthetsfølelse på grunn av vann- og fiberinnhold. Vi vet alle hvor slitsomt det er å sitte med rumlende mage i en stor forsamling. Unngå det ved å ha en banan, noen bær eller oppskåret grønt i bagen eller sekken.
Ha alltid med en vannflaske
I Norge er vi så heldige å ha godt, friskt og gratis vann i springen. Benytt deg av det. Det er aldri vanskelig å få fylle en vannflaske, og vann er verdens beste tørstedrikk. Vil du ha litt smak på vannet så legg en sitronskive, noen skiver agurk eller et par fryste bær i glasset eller flasken, og vips så er det fest.
Inviter venner til å lage middag på omgang
Det er mange som synes det er unødvendig og kjedelig å lage middag til bare seg selv. Finn en liten gjeng som avtaler faste middagsdager. Er dere tre eller fire som slår dere sammen, fikser du middag én dag og får servert mat de to, tre neste dagene. Hyggelig og praktisk.
Et tips til en nydelig middagsrett som alle liker er Spicy grønnsaklasagne. Den tar litt tid å forberede, men du får garantert kreds for strevet.
Kontakter
Kommunikasjonssjef Gerd Byermoen, tlf. 952 83 171, e-post: gerd.byermoen@frukt.no
Bilder
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Gode grunner til å spise appelsiner i påsken23.3.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
I Norge importerer vi appelsiner hele året, og ifølge OFGs Frukt- og grøntstatistikk 2023 importerte vi hele 32 382 tonn appelsiner. Per nordmann blir dette i gjennomsnitt rundt 30 appelsiner - drøyt seks kilo i året (1). Mange av disse spises i påsken, men hvorfor akkurat da?
Kritisk til priskrig på påskesnop21.3.2024 10:28:53 CET | Pressemelding
Påsken er for mange en tid for å kose seg litt ekstra. Det er priskrig i butikken på påskegodt, og barnas påskeegg skal fylles. Samtidig kan det være greit å være bevisst på hvor mye usunt man skal tillate seg. Holder du igjen en stund til eller er det fulle påskeegg til hele familien allerede nå?
Frukt- og grøntvolumet går ned, men omsetningen i dagligvarebransjen er rekordhøy14.3.2024 10:52:25 CET | Pressemelding
I dag presenterte Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) ferske tall fra rapporten Frukt- og grøntstatistikk 2023. Rapporten viser volumnedgang for frukt og grønt, samtidig som omsetningen i dagligvarebransjen var rekordhøy i 2023. Dyrtid har stor innvirkning og dette er dårlig nytt for folkehelsen.
Nordmenn dropper dietter12.2.2024 08:52:28 CET | Pressemelding
En ny undersøkelse viser at de aller fleste nordmenn dropper dietter til fordel for mer langsiktige endringer i kostholdet.
«Bli en smaksdetektiv» vant 1.plass i intensjonsavtalens utmerkelser9.2.2024 15:44:18 CET | Pressemelding
Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) med konseptet "5 om dagen barnehage" fikk 1.plass i konkurransen "intensjonsavtalens utmerkelser" som ble delt ut av Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol på NHO denne fredagen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom